maanantai 21. toukokuuta 2012

Sotkumaakareiden uusi verho

Kirppikseltä löysin kauniin laskosverhon, jonka ajattelin ripustaa pikkuhuoneen ikkunaan.

Verhoa silittäessäni sainkin ajatuksen ja verho löysikin uuden käyttötarkoituksen.

Niinkuin moni varmaan tietääkin, häkkilinnut ovat melkoisen sotkuisia lemmikkejä. Häkkien ympärillä on aina mukava kerros jyvien kuoria ja höyheniä, rikkaimuri on jokapäiväisessä käytössä. 

Silloin kun näille hyväkkäille tarjoaa jotain  tuoretta hyvää, kuten palan kurkkua tai porkkanaa, niin siitähän sitten otetaan kaikki ilo irti ja räsötetään niin että sitä herkkua on aivan kaikkialla noin metrin säteellä häkistä. (Niin, paisti Lillillä, joka ei moisia suostu edes maistamaan, vaikka sillekkin aina  tarjotaan.) Tuo emalikuppi unduhäkin päällä on pyhitetty kylpyammeeksi ja kyllä sillä vedelläkin saadaan aika tehokkaasti kasteltua paitsi omat höyhenet, myös takana oleva seinä.

Joten ainoa tapa  saada lintuhäkkien takana oleva vaalea tapetti pysymään siistinä on suojata se jollain.

Uusi verhoni päätyi siis linnuille.


Tässä häkkiseinusta nyt. Vanha, valmiiksi valkoiseksi maalattu  senkki löytyi vähän ennen muuttoa kirppikseltä ja on kooltaan hyvin passeli häkkien alle. Häkkien välillä pitää olla tuo pieni hajurako, Lilli kun arvostaa enemmän omaa tonttiaan kuin naapurisopua.

Kaikenlaisia virityksiä olen tuohon seinälle suunnitellut ja kokeillut, kiinnittänyt väliaikaisratkaisuna nuppineuloin pöytäliinoja ja viimeksi vanhan pellavakankaan, nyt uusin kuningasideani olisi kiinnittää ensin seinään vanhasta listasta ja valkoiseksi maalatusta laudasta tehty hylly ja sen alapuolelle verhotanko.

Lauta on jo maalattuna, mutta verhotankoa en ole vielä saanut hankituksi. Tai edes päätetyksi, millainen se olisi ja miten sen saisi seinään kiinni ilman että tarvitsee porata mahdottomasti ruuvinreikiä.

Joku vanha, käppyräinen oksakin näyttäisi kivalta verhotankona, en tiedä sitten kuinka käytännöllinen se lopulta olisi. Tämäkin verho on kiinnitetty seinään vain nuppineuloilla, jotain tulisi siis vielä tehdä. Lntuhäkit ovat niin keskeisellä paikalla ja vievät niin suuren tilan tästä melko pienestä olohuoneesta, että olisi kiva saada seinusta vielä jollain konstilla nätimmän näköiseksi. 


 Tässä Lilli- vanhus untenmailla. Taisin olla vähän kamala, kun häiritsin kamerallani toista kesken unien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa :)