torstai 24. toukokuuta 2012

Lahjaksi pienelle tytölle

Jännityksellä odottamani suvun uusimman tulokkaan, veljentyttäreni sukupuoli selvisi vasta pienen tultua maailmaan, joka tapahtui yli kaksi viikkoa lasketun ajan jälkeen.

Olen tietysti aivan lumoutunut tuosta pienestä pallerosta. Heti oli niin tutun näköinenkin, hänessä on niin paljon sekä äitiään että isäänsä. Ristiäiset ovat lauantaina.

Ennen pienen syntymää en juuri hänelle neulonut. Mitä nyt ne parit villavaippahousut sain valmiiksi. Monta työtä aloitin, kaikki vaan jäi sen muuttorumban keskellä. Olisi tuolla yksi pikkuruinen lakki solmimisnauhoja vaille valmiina, mutta se on villaa, saattaa olla turha näin kesää vasten.

Tytön ensi kertaa tavattuani tuli sitten kauhea hinku neuloa jotain pientä ja söpöä.
Otin puikolle pienen liivin.


Malli on Felipe (Rav. linkki)
Aloitin ensin  neuleen toisella langalla ohjeessa suositellulla puikkokoolla. Vähän helmaa neulottuani totesin, että tiukalla käsialallani vaate mahtuisi ehkä nukelle. Päädyin soveltamaan ohjetta aika lailla, aloitin  uudestaan toisella langalla ja suuremmilla puikoilla, 2o 2n- osuuden neuloin 4mm:n puikoilla ja sileän osuuden 4,5 mm:n puikoillla. Lisäksi lisäsin aloituksessa työhön 8s, katsoin mittasuhteita toisen vauvan liivin kaavasta ja lisäsin kierroksia sen mukaan.

Lopuksi virkkasin vielä kaula- aukon ja hihansuiden ympärille kierroksen kiinteitä silmukoita ja alareunaan kiinteitä silmukoita ja  pienen nirkkoreunuksen .Ja hartaasti toivon, ettei kaula- aukosta tullut liian tiukka. Ajattelin, että tätä voisi käyttää ensin mekkona ja myöhemmin liivinä.Lankana on Novitan Luxus Cotton,vajaa 60 g. kukkakoriste on oma sovellus ja virkattu Novitan Kotiväestä. Nappi on kirppikseltä.Kuvissa näyttää ihan vintturalta koko tekele ja tuo puuvillalanka ei kyllä anna käsialan epätasaisuutta anteeksi yhtään. Mutta eihän sitä koskaan ole omaan työhön täysin tyytyväinen, en ainakaan minä.
 

9 kommenttia:

 1. Oh, ein ganz entzückendes Teilchen ist das geworden. Farbe, Muster und Häkelblümchen harmonieren sooo gut zusammen.
  Liebe Rosaliegrüße ∙∙♥♥∙∙

  VastaaPoista
 2. Ihana neuleliivi...minä en kyllä huomaa siinä mitään vikaa:) Uskon, että saaja on hyvin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 3. Henna, Mirva ja Lovviisa: Paljon kiitoksia ihanista kommenteistanne. Tuli taas niin hyvä mieli :)

  Vielen Dank, Rosalie :)

  VastaaPoista
 4. How cute! The little princess is very lucky.

  VastaaPoista
 5. Vau, olet neulonut upeita luomuksia! Olen aivan haltioissani täällä mitä pidemmälle lueskelen blogiasi! Todella taitava olet! Ja täytyyhän minunkin jäädä tänne seurailemaan aikaansaannoksiasi! :))

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)