maanantai 5. toukokuuta 2014

Muutama murheenkryyni

Vehreys on vallannut keittiön. Pelargonit kukkivat kilpaa keskenään.
Tuskin maltan odottaa, että saan viedä ne parvekkeelle. Kauniitahan ne ovat keittiössäkin, mutta ikkunalauta on täynnä ja liika on liikaa.

Mutta se parveke....


Voi yök!
Ikkunat pestyäni tulin siihen tulokseen, että kyllä tämä on pestävä ihan koko luukku.
Vähän ankealta tuo näyttää muutenkin.

Äidin kätköistä löytyi kartiollinen näppituntumalta hamppua muistuttavaa kudetta. Virkkailin siitä tekemisen puutteessa  maton, mutta kude loppui kesken ja matto jäi pieneksi. Matto päätyi parvekkeelle ja Elsa on oikein mieltynyt siihen.

(Asteri- maton ohje löytyy Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta, klik.)

Tästä pääsemmekin asinsiltaa murheenkryyni numero kakkoseen.


Tälläinen rötkäle on odotellut keskeneräisenä valmistumistaan jo kyllin pitkään.

Tämä olisi ollut ihan muutamaa kerrosta vaille valmis, kun kude loppui kesken. (Kuvan huomasin ottaa vasta kun olin jo purkanut muutaman kerroksen pois.) 

Tämän jättiläisen säilytteleminen keskeneräisenä alkoi ottaa pannuun ja kaiken muun hyvän lisäksi mattoa mittaillessani totesin sen aivan liian suureksi sille aiotulle paikkalle. Kahteen vuoteen en ollut toimeentunut tuota kudetta hankimaan lisää, kudeosoksille kun olisi  pitänyt rehata matontekele mukaan, että osuisi väri kohdalleen.

Siispä nyt piisas, pistän purkaen koko maton ja virkkaan uuden.

Jostain syystä en yleensä jotenkin osaa tehdä mitään valmiin mallin mukaan, aina täytyy saada säätää jotain ihan omaa. Parvekkeen mattoa jo hetken katseltuani totesin tuon Kauhavan Kangas-Aitan Asteri- mallin miellyvän silmää. Ja jottei tätä mattoa tarvitsisi enää kolmanteen kertaan virkata, niin ehkä nyt on ihan viisasta pelata varmanpäälle ja virkata vaan ohjeesta.Uutta yritystä kehiin :)

10 kommenttia:

 1. Mattohässäkkä kuulostaa niin tutulle :) Tsemppiä uuden tekoon (samanmoinen on minulla lojunut kesken kohta vuoden verran, toisenkin maton lisäksi, huoh).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, olipa lohduttavaa etten ole ainoa! :D

   Poista
 2. Kun ensin lämpiäsi nuo kelit,niin olishan mukava kiikutella pelakuita sun muita kesäkukkia ulos.Ne olennaiset puuttuu kokonaan,jos ei kukkia olis.On mulla muutama orvokki,mutta nekin kiikutan yöksi sisälle.Vaaleanpunaisista ja valkoisista kukista on tämä kesä tehty.Puutarhallekkaan ei huvita rynniä,ennenkuin lämpiää.Jospa äitienpäivänä jo.
  Hurmaavia mattoja=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen ja valkoinen, olen ihan samalla kannalla :) Kun en voi nyt saada puutarhaa, niin on mentävä sillä mitä on, otan irti pikku-parvekkeesta kaiken, kyllä siitä vielä kukkatarha tulee :)
   Lämpimiä öitä ja allergiakauden helpottamista odotellessa. Onhan sekin jotain, kun on mitä odottaa.

   Poista
 3. Aivan ihana tuo harmaa matto! Niin ihana väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! En ensin tykännyt koko tekeleestä kun tuli niin pienikin, mutta nyt kun sitä on aikansa tuossa partsilla katellut on se alkanut näyttää jopa ihan kivalta :)

   Poista
 4. Kauniita nuo kukat ja matot! Parvekkeesta tulee varmasti ihan keidas kun saat nuo ihanat kukat sinne vietyä. Mulla ei tuo kuteiden virkkaus oikein onnistu kun ranteet kipeytyy jo muutamasta kerroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keidas, oiiii, sellaisen mä haluan! Sitä rakentaessa piisaa vielä työsarkaa. On nuo kuteet aika inhottavia työstää ranteille ja sormille, pidän tässä maton kanssa nyt taukoa kun ranteet paukkuu uhkaavasti. Jos viisas olisin, jättäisin ne sikseen, mutta kun en ole ja kun matto on saatava :D

   Poista
 5. Mä alotin viime talvena virkkaamisen yli 20vuoden tauon jälkeen, ompahan muuten koukuttavaa puuhaa! Nyt jo fiilistelen jos saisin muksuille jotain ihanaa aikaan ens talveksi... =) Ja mä rakastan pelargonioita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen puuhaan jää kyllä koukkuun ennenkuin huomaakaan ;)
   Jos joskus vielä saan sen unelmieni talovanhuksen, alan keräilemään eri pelargonialajikkeita. Olisi ikkunat ja kuistit täynnä kukkia :) Ennen sitä tyydytään niihin, mitä parvekkeelle saan ängettyä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)