torstai 22. toukokuuta 2014

Kesä toukokuussa

Täällä kevät tuntuu kääntyneen kesäksi oikein rytinällä.
On ollut niin lämmin, että haimme jo alkuviikosta tuulettimen varastosta ja se onkin saanut hurista joka ilta siitä lähtien. Vaikea uskoa, että on vasta toukokuu.

Eilen kuumasta kelistä huolimatta tyhjäsin ja siivosin parvekkeen.
Oli kova homma, mutta tuli hyvä mieli kun sain sen viimein tehdyksi.


Parvekkeen siivouksen ja uudelleenjärjestelyn jälkeen sain viimein viedä kukkaseni ulos.
 Nyt keittiökin näyttää taas keittiöltä eikä taimitarhalta :)

Alkoi se olla jo vähän rasittavaa, kun joka kerta kun oli asiaa pakastimelle, piti ensin nostella neljä kukkaruukkua pois kannen päältä, ne kun eivät enää yksinkertaisesti mahtuneet ikkunalaudalle.


Muutaman kauniisti kukkivan mårbackan jätin vielä ikkunalaudalle silmäniloksi.


Parveke kaipaa vielä pientä laittoa ja fiksausta sieltä ja täältä, kuvailen siellä lisää kunhan saan homman valmiiksi.(Niin ja keksittyäni keinon miten saan kuvattua siellä ilman ylivalottumista.)


 

Useampana kesänä olen haaveillut runkoruususta, mutten ole malttanut sellaista kuitenkaan ostaa, kun ovat olleet aina melko arvokkaita enkä ole ollut lainkaan vakuuttunut siitä saisinko sen menestymään. 

 Nyt kävi tuuri kun löysin Honkkarista ale- hinnalla tämän vähän vinon rimpulan yksilön. Se on kaikessa toispuoleisuudessaan jotenkin mun silmään niin kerrassaan ihana ♥ Niin lujaa toivon, että saan pidettyä sen hengissä.

Ruusu odottelee vielä uudelleenistutusta rumassa muovipurkissaan, jonka jemmasin ruskeaan paperipussiin.


Monenlaisia pieniä käsitöitäkin on valmistunut, vieläkun vain malttaisi istua alas ja päättelisi ne.


Kummipojalle neulomani Milo- liivin mallin totesin niin sieväksi ja mukavaksi neulottavaksi, että neuloin samanlaisen myös kummitytölleni. 

 Lanka on sama, niin ikään mukavaksi neulottavaksi havaittu Garnstudio Dropsin Karisma.

Tähän 4- vuotiaan kokoon lankaa kului hilkkusen vaille 150 g.
Puikot 4mm, lukuun ottamatta alaosan ainaoikein- osuutta, jonka neuloin (kolmesti sen purettuani) 3,5 mm puikoilla.


Ja kun sekä malli että lanka oli jo ennalta hyväksi havaitut, niin eihän tämän neulominen voinut muuta ollakkaan kuin silkkaa nautintoa :)

6 kommenttia:

 1. Tuo liivi on kyllä NIIN suloinen! Minä en saanut pelargonioitani pysymään taaskaan hengissä talven yli. Tuommoisen Mårbackan tahtoisin kyllä silti kovasti. Ruusu tosiaan on hellyyttävä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään! :/ En edes ymmärrä miten nuo mun kukkaseni tuolla pillkopimeässä oikein ovat selvinneet, joka syksy pelkään, selviääkö yksikään. Tähän asti on ollut onni myötä. Nyt oli muuten ihanaisia mårbackoja tullut ainakin meidän lähi-Prismaan :)

   Poista
 2. Samaa urakointia oli minullakin ohjelmassa eilisiltana: sain vihdoin pestyä parvekkeen lattian, kaiteet olin pessyt jo aiemmin. Suurin osa ruukuista on myös kuurattu, ja siitepölyt kertaalleen pyyhitty. Valmista alkaa olla kesäkukille, Karaistusvaiheessa ovat nyt jättiverbenan taimet, kun sain orvokit hoidettua pois alta ja istutettua ulos mökille. Sen jälkeen vuorossa ovat vasta pelakuut, ne saavat toistaiseksi tulla toimeen keittiön ikkunan edustalla. Ruususi on todella kaunis! Ostin viime kesänä parvekkeelle patioruusun, ei se oikein hyvin viihtynyt, koska parvekkeeni on liian varjoisa aurinkoa rakastaville ruusuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova työ varsinkin näillä lämpötiloilla, mutta kyllä sitten silmä ja mieli lepää kun saa urakan valmiiksi :) Tämä on tosiaan ihan ensimmäinen yritys runkoruusun kanssa, pelargonioistakin aikoinaan innostuin kun kerran kokeiluluontoisesti yhden hankin, totesin sen kanssa aika nopeasti että kyllä nää on mun juttu. Sen sijaan neilikat olen ymmärtänyt kahden todella epämenestyksekkään yrityksen jälkeen jättää hankkimatta. Olisivathan ne niin sieviä, mutta ei vain ottanut onnistuakseen. Voipi olla, että jääräpäänä niitäkin silti vielä joskus yitän uudelleen :)

   Poista
 3. Runkoruusu on nättinä siellä.Lannoitusta ja aurinkoa ja vettä ja kukkineet kukat kun leikkaat pois jaksaa varmasti ilahduttaa sua koko kesän.
  Kiva liivi ja väri siinä.
  Aurinkoa sinne=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä, tulivat tarpeeseen. Taidan mennä oitis siirtämään ruusuni valoisampaan paikkaan :) Olisi niin kiva onnistua tämän kanssa, voisi sitten huoletta hankkia joka vuosi tälläisen kaunottaren.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)