tiistai 27. toukokuuta 2014

Pienenpieni tilkkupeitto
Olen pitkään mielessäni pyöritellyt, mitä kaikkea somaa voisinkaan ommella kangasvarastoni pienistä tilkuista.

Koska en ole koskaan minkäänlaista tilkkutyötä tehnyt eikä ompelu ylipäänsä ole vahvin lajini, ajattelin aloittaa jostain mahdollisimman pienestä ja helposta työstä. Kummitytöllä nukkevauva- leikit näyttivät olevan nyt kova sana, joten päätin tehdä hänen nukelleen värikkään tilkkupeiton.


Leikkelin kankaista 11 x 11 cm:n tilkkuja ja mallailin paloja yhteen. Kaikki materiaalit löytyivät varastoistani, mitään ei tarvinnut mennä ostamaan. Mukaan mahtui niin Marimekkoa. Laura Ashleytä kuin  Tildaakin, mutta suuri osa tilkuista on kirppareilta löytämistäni retrokankaista.


Peiton takaosan muumi-kangas on peräisin kummitytön vauva- aikaisesta tyynyliinasta. Tyynyliina oli liian pieni nykyiseen tyynyyn, joten se annettiin minulle uusiokäyttöön.
Ratkomalla tyynyliinan sain siis palauttaa sen uudessa muodossa takaisin tytön käyttöön. Myös kankaiden väliin pehmusteeksi ompelemani fleece on uusiokäytettyä.
Tämähän oli tosi kivaa hommaa!  Kangaspalojakin jäi vielä läjäpäin, niistä saisi helposti vaikka  vielä vähän isommankin tilkkupeitteen ;)


20 kommenttia:

 1. Todella söpö, tekee mieli nukkeleikkiin :)
  Tilkkutyöstä olen minäkin haaveillut, mutten vielä koskaan saanut aikaiseksi. Tästä sain inspiksen, että jotain pienempääkin (kuin täyskokoinen päiväpeitto) voisi tehdä.

  VastaaPoista
 2. Tuttuja kuoseja lapsuudesta löytyy tilkuistasi. Minäkin olen ihastellut komeita tilkkupeittoja ja kaappieni kätköistä jotain aloituksia löytyykin, nukenpeitto olisikin hyvä alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukenpeitosta on hyvä aoittaa, kun saa nopeasti työn valmiiksi ja kokea onnistumisen ilon :)

   Poista
 3. Hurmaava,värikäs!
  Ei muuta kun ompelushommiin taas=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla alkoi kauhea himotus ommella vaan lisää ja lisää ;)

   Poista
 4. Oih, tosi suloinen ja nätti! Hienosti mätsää kankaat toisiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ennalta pelkäsin että saanko noista riemunkirjavista kankaistani aikaan vain silmissä viliseviä migreeni- yhdistelmiä :D

   Poista
 5. Mahdottoman ihana! Kauniita kankaita peitto täynnä:)

  VastaaPoista
 6. Hurmavaa täkki ihania kankaita täynnä :)

  VastaaPoista
 7. Ihana peitto! Ja tuttuja kuoseja mullekin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdessa keltapohjaisessa retro-kukkakuosissa olen nukkunut lapsena mummolassa. Ovat itseasiassa samat lakanat, nyt vaan palvelevat kankaina koska olivat liian puhki reunoistaan että niitä olisi voinut enää lakanana käyttää. Ihanat muistot :)

   Poista
 8. Kiva peitto, varmasti on saajalleen mieluinen. Minullakin on hautoutunut idea tilkkupeitosta jo kotvan aikaa mielessä, en ole taitava, mutta jos pienestä aloittaa niin siitä se voisi lähteä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rohkeasti vaan tilkkuja paininjalan alle :)

   Poista
 9. Kiva peitto! Ihania tilkkuja olet löytänyt. Mäkin harjoittelen tilkkutöitä tekemällä vauvan peittoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iikku :) Vauvanpeittoa tuossa seuraavaksi ajattelinkin. Kaveripiirissä on kaksikin vauvaa tulossa, että käyttäjiäkin niille olisi tulossa.

   Poista
 10. Hei, pinnasin kuvan ihanasta tilkkupeitostasi Pinterestiin. Toivottavasti on ok?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään haittaa, ottan sen kohteliaisuutena :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)