perjantai 28. marraskuuta 2014

Operaatio joulukortit


Naapurin vauvalle neuloin villatakin lisäksi vielä perinteisen kypärämyssyn Novitan Luxus Alpacasta. Ohje on Novitan. Näitä kypärämyssyjähän olen neulonut vaikka kuinka monta, melkein jokaiselle lähipiiriin syntyneelle vauvalle ja joillekkin useamman.

Lanka loppui myssyn ollessa muutamaa kierrosta vaille valmis. Facebookin Lankahamsterit- ryhmä pelasti jälleen tilanteen ja aika nopsasti sitä kautta sainkin lisää tätä tuotannosta poistunutta lankaa.

 
 Kiinnitin neuleisiin vielä lappuset, joihin olen kirjoittanut hoito- ohjeet.

Viime jouluna lähetin valokuvakortit ja muutama tuttava oli sitä ihan ääneen hämmästellyt, että kuinkas nyt en ollutkaan askarrellut korttia itse :)
  
Ja kuten aiempinakin vuosina, askartelin kortit noin kaksi kuukautta etuajassa. Pääni ei siedä stressiä eikä kiirettä ja siksi välttelen sitä kaikin keinoin. Haluan tehdä asiat kaikessa rauhassa ja hyvissä ajoin, silloin tekeminen on mieluisaa.
Kortteja valmistui 38 kappaletta. Ihan niin montaa en sentään ole lähettämässä, on siinä muutama vara-korttikin :D

Korttien lisäksi muutakin jouluaskartelua on suunnitteilla, jotain pientä olen jo kokeillutkin. Vanhan kirjan sivuista syntyy sieviä kennopalloja, näitä väsään vielä lisää.

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Thank You, Rosalie <3 I'm glad You came for visit :)

   Poista
 2. Upeita juttuja kaikki! Ihania neuleita ja nuo pakettikortit myös. Toivoisin, että minulla olisi kärsivällisyyttä ja aikaa tehdä samanlaisia:) Viimeistelee kyllä lahjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nuo ruskeat tagit ovat Tigeristä, koristin ne vaan mieluistaksi, helppoa ja nopeaa :)

   Poista
 3. Aivan järisyttävän kauniita, vauvaperhe on varmasti ikionnellinen sun paketista! Minä ainakin olisin ja kolmen muksun äitinä totean että vauvalla nuo kypärämyssyt on ihan parhaita. Voi kun ehtisi itsekin askarrella, nuo kennopallot ja tähdet on kummitellu mielessä jo useamman vuoden, ikinä vaan ei tahdo olla aikaa. Meillä taitaa jouluvalmistelut muutenkin jäädä viimetinkaan, parit joulumarkkinat vielä... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut muiltakin, että tuo perinteinen kypärämyssy on ihan lyömätön. Ja kun on vielä kaiken lisäksi suhteellisen aivoton neule, on niitä tullut tehdyksi vuosien mittaan vino pino :)

   Kyllä ne varmaan mullakin jäisi nämä pipertelyt vähemmälle, jos olis jotain oikeasti tärkeää tekemistä, vaan kun ei ole. Paitsi tammikuusta alkaen, pääsin nimittäin vihdoin kouluun :)

   Poista
  2. Onnea kouluun pääsemisestä, saako udella mitä alat opiskella? Opiskelu ei oo koskaan turhaa, nimim.ikuinen opiskelija :)

   Poista
  3. Kiitos <3 Musta tulee isona lähihoitaja, eli kutsumusammattiini pääsin vihdoin :) Onneksi on vielä aikaa päättää, että suuntaudunko lapsiin, nuoriin, vammaisiin, vanhuksiin, mihin. Kaikki kiinnostaa.

   Poista
 4. Onneksi olkoon kouluun pääsystä!

  Kauniita neuleita kortteineen ja aivan uskomattoman hienoja joulukortteja. Minulla on tuo joulukorttiprojekti vasta alkutekijöissä, en yleensä saa mitään aikaiseksi vasta kuin viime metreillä. Ihailtavaa tuo sinun etupainotteinen tekeminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tää taitaa olla vuosien mittaan opittu kiireenvälttelykeino, aika monta kertaa on viimetipassa väsätty kortteja ja todettu että ei se vaan oo mulle sopiva tapa, mulla kiireessä ei onnistu mikään.

   Poista
 5. Ihanat vauvaneuleet, nuo klassiset yksinkertaiset mallit ovat niitä parhaita. Kauniita korttejakin olet tehnyt. Oliko noissa kennopalloissa kova työ? Näyttävät mukavilta, ja mulla on vielä n. puolikas Sherlock Holmes silputtavana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut vaikeaa kennopallon teko, yllättävän yksinkertainen itseasiassa. Jos kaipaat neuvoja niin voin yrittää ohjeistaa :)

   Poista
 6. Tosi kauniit kortit<3
  (Itse tein toisen kerran eläissäni joulukortit...melkoisen yksinkertaisella kaavalla, mutta kuitenkin:) )

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka kauniita vauvaneuleita! Ihanat värit ja tykkään niin kovasti tuosta aina oikein -pinnasta! Upeita kortteja olet tehnyt ja ihanan ajoissa olet myös liikkeellä. Minä aloitin tänäkin vuonna ajoissa (valokuvasin lapset tämän syksyn ainoana lumisena päivänä marraskuun puolella), mutta näyttää siltä, että lähettämisen kanssa tulee kuitenkin kiire, sillä vasta eilen sain kuvatilauksen tehtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itse olen kanssa tykästynyt ainaoikein- pintaan. Siinä on vain jotain kaunista rouheutta.

   Valokuvakortit oli mullakin mielessä ja arvoin, että teettäisinkö kuvasta vai askartelisinko. Varsinkin lapsista otetut kuvakortit on kyllä ihania muistoja ja vähän niinkuin pieni lahja jo itsessään.

   Poista
 8. Kiva, että löysin myös sinun blogisi :) ihania kortteja ja noita kennopalloja voisin minäkin koettaa askarrella <3 ihanaa päivää siulle!

  VastaaPoista
 9. Ihania kortteja ja kauniit neuleet : ) Munkin on aina "pakko" tehdä joulukortit käsin, koska monet vastaanottajat niitä jo osaavat odottaa. Joku vuosi naureskeltiin, että mitä jos vaan lähettäisimme Tiimarin kortit...? Ei sillä, käsin tekeminen on niin kivaa, että projekti on aina kaikin puolin mukava, kunhan vaan keksii hyvän korttimallin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taas askartelumatskuja hankkiessani totesin, että ei nämä itse tehdyt kortit valmiita edullisemmaksi tule millään. Mutta se on se tekemisen ja ilahduttamisen ilo <3

   Poista
 10. Hyvät hyssykät, miten ihana nuttu ja myssy! Ja mitkä värit! Kyllä naapurin piltin kelpaa!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)