sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Pari pientä neulomusta

Lokakuu vaihtui marraskuuksi, ja hiljaiselta näyttää tässä blogissa.
Olenko lopettamassa? En todellakaan! :)

Koen vapauttavana ajatuksena sen, että kirjoitan silloin kun haluan. Ja jos jostain syystä ei vaan inspaa istua koneella, niin sitten en kirjoita. Koska ei ole mikään pakko. 

Mutta nyt huvitti taas.

Pieniä neulomuksia on tupsahdellut puikolta.


Vuosia hillotusta seiskaveikan raitakerästä neuloin kummitytölle lapaset. Tarkoitus oli saada näistä mahdollisimman eriväriset keskenään, mutta ei oikein onnistunut. Jotain kivaa lisää lapaset tarvitsivat, joten virkkasin koristeiksi  pienet muffinssit.



Naapurissa eletään jännittäviä aikoja, heille nimittäin syntyy kuukauden sisällä poikavauva.
 Jotain pientä lämmikettä halusin pienelle neuloa. Jonnan Viimeinen silmukka- blogista bongasinkin juuri sopivasti ohjeen kaikessa yksinkertaisuudessaan niin suloiseen takkiin.


Luulin omaavani tiukan käsialan, joten tiheyksiä laskemati aloin vaan neulomaan. Ensimmäinen takinalku meni metsään, mutta  vaihdettuani puikkokoon sopivaan alkoi lyyti kirjoittaa.

Lankana on taas kerran Dropsin Karismaa, lempparivärissäni. En vaan saa siitä tarpeekseni. Kai tästä pitäisi neuloa jotain ihan itselle myös? Lankaa kului pieneen takkiin vain 125 grammaa.

Ostin takin kiinnitykseen hakaset, mutta koska en ole aiemmin kokeillut napinläpien tekoa jälkikäteen kappaleen reunaan virkkaamalla, täytyi sitä päästä nyt testaamaan. Ja hyvin toimii! :)




13 kommenttia:

  1. Lievästi ihania pieniä neuletakkeja olet tehnyt.söpöjä!Ja voi onnellista vauvaa joka saa retrotilkkupeittosi-tahtois itsekin samanlaisen aikuiskoossa:)
    Itse olen myös päättänyt etten ahdistu päivitystahdista,kaikkea ei aina vaan ehdi,that's it.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihanasta kommentista <3 Joskus otin myös paineita blogin päivitystahdista, mutta jossain vaiheessa tajusin kysyä itseltäni, miksi. Turhaa tehdä ihanasta harrastuksesta aiheen stressata :)

      Poista
  2. Miten herkulliset lapaset! Kyllä kummityttösi varmasti ilostuu. Itse olen jäljitellyt silmukoita, jos olen halunnut koristella lapasia. Lopputulos ei kuitenkaan aina ole täysin tyydyttänyt minua, joten taidan ensi kerralla kokeilla tuota virkatun koristeen kiinnittämistä. Kiitos vinkistä ja rauha maassa päivitystahdin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itseasiassa näihin lapasiin aloin tehdä kuviota ensin silmukoita jäljitellen, mutta lopputulos ei miellyttänytkään, joten purin pois ja virkkailin muffinssit tilalle.

      Poista
  3. Aivan kertakaikkisen ihania suloisuuksia! <3 <3 <3 Ihania lahjoja! Käyppä kurkkaamas mun blogia, tarjolla pääsylippuja Suomen kädentaidot messuille! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Niina <3 Voi, sinne niin haluaisin, mutta vilkaisu lompakkoon kertoo, että nyt jäi kaikki kiva väliin :( Mies toipuu parhaillaa täällä selkäleikkauksesta, ei pysty edes kävelemään kuin ihan lyhyen matkan kerrallaan. Siispä taas huokaan, josko ensi vuonna pääsisi.

      Poista
  4. Voi, miten suloiset lapaset! Ja neuletakki on aivan super! :) Filosofiasi blogin suhteen on just hyvä! Omaan tahtiin ja silloin kun aikaa ja innostusta riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Luulen, että tästä hommasta katoaisi nautinto jos tarvitsisi silloin vääntää kun ei jaksaisi tai ehtisi. Onneksi ei tarvitse :)

      Poista
  5. Syötävän suloiset lapaset ja aivan ihana neuletakki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä parasta, lapaset olivat oikean kokoiset,menivät tarpeeseen ja kummityttökin tykkäsi. Itseä häiritsi tietysti aluksi kauheasti kun muffinssit eivät ole ihan suorassa, mutta päätin nyt vain olla järkevä ja koittaa elää niiden vinojen muffinssien kanssa :D

      Poista
  6. Hauskat lapaset ja ihana tuo takki!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)