tiistai 28. huhtikuuta 2009

Lintujen kuulumiset

Eilen oltiin Romeon kanssa eläinlääkärissä. Kaikki ajat olivat jo varattuja, mutta onneksi puhelimeen vastannut nainen oli hyvin ymmärtäväinen ja käsitti että nyt on hätä ja että lintu on saatava tutkittavaksi ensi tilassa. Hän lupasi että joku kyllä ehtisi katsoa Romeota.

Eläinlääkärin mukaan kyse ei ole ainakaan loisista, mutta paiseiden varsinainen syy ei silti selvinnyt. Hänen mukaansa ne voivat olla joko tulehtuneita haavoja tai ihossa olevia kasvaimia.

Romeolle annetaan nyt vähintään 10 päivän ajan antibioottia juomaveteen sekoitettuna. Ja jotta lääkkeet menisi oikeasta nokasta alas, piti Romeo laittaa eri häkkiin muiden kanssa.
Sellainen pieni ongelma tässä vielä on, että Romeo tykkää roiskuttaa vettä päälleen juomakupista ja lääke on aika tahmaista. Ei sitten auta kun tarvittaessa pestä koko lintu.

Loppupäivä menikin häkin, orsien, lelujen ja kuppien pesemiseen ja desinfiointiin. Nyt on ainakin puhdas väliaikaisasunto meidän potilaalla. Sijoitin häkin aivan toisen häkin viereen ettei tulisi yksinäistä.

Nyt vaan odotetaan ja toivotaan parasta. Jos Romeolla on kasvain, niin eihän se antibiootti sitä paranna. Jos paiseet eivät lähde, niin sitten uudestaan eläinlääkäriin. Päätin, että nyt lopetan tämän suremisen ja yritän nauttia siitä kun Romeo on niin onnellinen ja hyvinvoiva paiseista huolimatta.
Kaikki muut linnut voivat mainiosti. Lilli on innoissaan kun pihalta kuuluu lintujen sirkutusta ja pitäähän niille vastata. Ja koska Lilli ei ymmärrä kellon päälle, alkaa tämä äänekäs ilonpito aamulla varhain.

Lillillä on uusi lempipaikka. Enää se ei istuskele kattolampussa, vaan sohvan käsinojalla mun vieressä. En ymmärrä kuinka siitä yhtäkkiä on tullut noin rohkea! En ole vielä uskaltanut yrittää opettaa sitä tulemaan kädelle, kun en halua säikyttää. Mutta hiljaa hyvä tulee.

Näköjään sattui olemaan kuvaushetkellä yksi sulka vähän huonosti. Se on harvinaista, Lilli on hyvin tarkka höyhenistään.

2 kommenttia:

  1. Iik! Lintu!
    Pelkään lintuja, mutta tää on kyllä tosi soma tapaus.
    Vitriinin ideaa saa vapaasti apinoida, antaa mennä vaan! Projekti oli hauskaa vaihtelua neulomiselle.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)