sunnuntai 14. tammikuuta 2018

2 x baggy-housut

Joustavien kankaiden ompelu tai ompelu ylipäänsä on laji, missä olen todellinen mämmikoura ja olisi kova hinku oppia. 
Mieheni kannustamana kävin syksyllä kansalaisopiston ompelukurssilla. Kerran viikossa muutama tunti omaa aikaa harrastuksen parissa kodin ulkopuolella, se oli erittäin virkistävää! Ompelukipinä kasvoi entisestään. 

Äitini on ollut kova ompelemaan nimenomaan lastenvaatteita joten kullanarvoisia neuvoja ja apua olen saanut äidiltäni.Itseänikin vähän huvittaa, miten suunnattoman ylpeä olinkaan kun nämä housut lopulta almistuivat. Kaavahan on varmaan helpoin mitä voi olla, siitä huolimatta lahkeensuun resoreitakin purin ja ompelin moneen kertaan ennenkuin sain niistä kelvolliset.


Kuosikakaat on ostettu kauan sitten Paapiilta, resorit Nappinjasta.
Kaava on Ottobre 1/15- lehden Streaky Legs.
Tuo lintukuosi osoittautui erittäin haastavan väriseksi kuvata, väri on todellisuudessa paremminkin okra tai sinapinkeltainen kuin tuollainen oranssi.  Molemmat housut menivät joululahjaksi siskonpojalle.

3 kommenttia:

  1. Ihanat pöksyt, tykkään varsinkin tuosta lintukankaasta! Ei näytä ei sitten millään mämmkikouran tekemiltä. Luota itseesi, osaat kyllä! Ja parhaiten sitä oppii tekemällä.

    VastaaPoista
  2. Kivat pökät olet ommellut. Kyllä saajansa kelpaa noissa olla. Ja jee, onnittelut sinulle itsesi ylittämisestä <3

    VastaaPoista
  3. Harjoitus auttaa kyllä näissäkin, minä oon sinnikkäästi ommellut taaperolleni housuja ja nykyään menee jo kivuttomasti resoritkin. :D Paitaakin kokeilin, mutta se ei onnistunut ja lannistuneena en ihan hetkeen uutta yritä tehdäkään. :D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)