lauantai 2. tammikuuta 2016

Joulun ainoat lahjasukat

Viime joulu oli yksi elämäni parhaista. Oli niin ihanaa viettää aikaa perheen ja läheisten kanssa :) 
 
Uutta vuotta juhlistimme laivalla porukalla, ja sen reissun päälle tuntui kyllä mukavalta päästä välillä jo kotiinkin.

 Viime joulun alla neuloin itselleni polvisukat Novitan Nalle luontopolku- langasta. Mallin sovelsin omaan kinttuuni sopivaksi Novita kevät 2010- lehden mallista 13. Nähtyään sukkani äitini toivoi itselleen samanlaisia.

Juuri kyseistä väriä en enää mistään löytänyt, sillä sen valmistus oli jo lopetettu. Onneksi erään marketin alelaarista löysin juuri tarvitsemani kaksi kerää luontopolkua sinivävyisenä.


Sukanvarret neuloin vikkelästi jo noin vuosi sitten. Neulon yleensä aina ensin molempien sukkien varret ja sitten vasta terät, silloin sen toisen sukan aloittaminen ei tunnu niin tylsältä.
Homma tyssäsi kuitenkin kantapäihin. 

Silmukoiden poimiminen siististi kantalapun reunasta ei ole jotenkin koskaan sujunut, ja kantapäistä tuli niin rumat ettei vaan oikein napannut. Sukat jäivätkin käsityökoriin odottamaan inspistä ja unohtuivatkin sinne melkein koko vuodeksi.

Ennen joulua tapasin serkkuni ja sain häneltä vinkin silmukoiden poimimisesta. Kaivoin  keskeneräisenä odotelleet sukat esiin ja kas- valmista tuli. Tulipa edes yhdet joululahjasukat neulottua tällekkin joulua.
 


Pyöreitä, bambuisia tiskirättejä sen sijaan virkkailin lahjoiksi useita,  samalla mallilla kuin syksyllä. Tälläinen pieni käsityö kun on helppo pitää repussa mukana ja virkkailla koulussa aina tunnin alkua odotellessa.

 

6 kommenttia:

 1. Kivoja neuleita. Polvisukat on kyl parhaita!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat, molemmat. Itse en ole neulonut vielä yksiäkään noin pitkiä sukkia. Joulun pyhinä tyttäreni kyllä esitti vienon toiveen sellaisista, joten ehkäpä sitten ensi jouluksi :-) Kiitos ohjevinkistä ja kommentista blogissani. Voi hyvin, Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Riitta <3 Varsinkin monivärisestä langasta tuntuu pitkätkin sukat valmistuvan sukkelaan.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)