torstai 14. tammikuuta 2016

Jämälangoista kranssi ja virkattu kissanpeti

Arkeen on palattu ja takaisin kouluun, paljon mielenkiintoisia kursseja on taas alkanut ja kotiin kun pääsee niin onkin jo ihan puhki. Kyllähän tähän pian taas tottuu ja onneksi on viikonloput :)

 Muutama joululahja- väsäys onkin jäänyt vielä esittelemättä.

Punasävyiset, kaiken sorttiset jämälangat tuli kaikki kerralla käytettyä, kun paskartelin niistä lahjaksi kranssin.
Tarpeeksi suurta kranssipohjaa en löytänyt, joten kasasin sen sanomalehdistä ja metallilangasta. Näin jälkikäteen todettakoon, että pohja olisi kannattanut päällystää tässä vaiheessa esimerkiksi punaisella paperilla tai kieputtaa punaista lankaa tai kangasta sen ympärille, jolloin pohjan saaminen peittoon olisi ollut helpompaa.

Tein sanomalehdistä palloja, jotka päällystin erilaisilla punasävyisillä langoilla. Levitin vielä palleroiden päälle kerroksen vedellä laimennettua erikeepperiä, että ne pysyisivät varmasti kasassa.

Liimasin ensin lankapallot kranssiin kuumaliimalla. Pienet huopapallot tein huopuvasta villalangasta ja liimasin sekä ne, että punaisia puuhelmiä lankapallojen väleihin.


Siskolleni, tai oikeastaan hänen kissalleen, virkkasin joululahjaksi  pedin. Sisko tapaa sanoa, että ei värillä väliä, kunhan on pinkkiä, joten väri oli helppo valita.

Ajatus virkatusta pedistä syntyi luultavasti ihanaa Nuppu Home-  blogia seurattuani.Kori on virkattu trikookuteesta ja sen sisälle tein pyöreän tyynyn sekä tyynyyn vetoketjulla suljettavan päällisen. Ajattelin, että on sitten helppo nakata päällinen tarvittaessa pesuun.

Kissa hoksasi pedin käyttötarkoituksen heti ja vaikutti ylen tyytyväiseltä lahjaansa, samoin kuin omistajansakin :)14 kommenttia:

 1. Mainio kranssi! Katsoin kuvasta ensin että oletpa käyttänyt isoja keriä, ennen kuin luin tekstistä että sisällä olikin sanomalehteä :D

  VastaaPoista
 2. Kaunis kissan peti. Ihan mahtavaa, kun koiralle virkkaamani peti inspiroi sinua :-)

  VastaaPoista
 3. Hieno kranssi ja niin suloinen kissanpeti!

  VastaaPoista
 4. Voi suloisuus! Aivan ihana kissan peti ja kranssi taas niin kaunis. Loistava tapa pienentää jämälankavarastoa! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kranssi, raaskisinkohan omia lankojani tuohon puuhaan. Ehkäpä ;) Ja kiva peti myös, nään sieluni silmin kuinka kaksi terrieriäni taistelisivat kumpi pääsee ekana nukkumaan petille ja kuinka toiseksi jäänyt vääntäisi itsensä petille ensiksi ehtineen päälle kummalliseen ja epäergonomiseen asentoon nukkumaan :D

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania molemmat. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 7. Voi kun hieno tuo kissanpeti. Pitäisköhän minunkin tehdä sillointällöin yökylässä olevalle Killimaarialle...

  VastaaPoista
 8. Kaunis kranssi ja todella upea kissanpeti :)

  VastaaPoista
 9. Onpa ihana idea tuo lankakeräkranssi! Ja kissanpeti kolahti - meilläkin olis semmoselle tarvetta :)

  VastaaPoista
 10. Onpa tosiaan nätti peti! Täällä myös on suunnitelmissa virkata peti koiralle :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos teille kaikille ihanille! :) Kylläpäs piristi mieltä nämä kommentit <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)