perjantai 19. joulukuuta 2014

Homma paketissa

Tämän joulun lahjat ovat suurimmaksi osaksi jo paketoituna odottamassa. Ne isän tossut tosin ovat vieläkin hieman kesken, mutta valmistuvat tuota pikaa.Muutaman pienikokoisen lahjan kanssa tuumasin hetken, miten ne oikein paketoisin nätisti.

Kokeilin tehdä paperista lahjapusseja, mutta päädyin kuitenkin näihin origamirasioihin.

Olen näitä laatikoita taitellut monta kertaa aiemminkin, joten ohjetta en enää tarvinnut. 

Ohje löytyy mm. täältä.


Vanhan kirjan sivuista saa mielestäni nättejä rasiota. Rasioihin tarvitsin yhtä sivua suuremman palan paperia, joten leikkasin varovasti ensin kirjaa koossapitävät langat poikki ja näin sain ehjänä irti kokonaisia "aukeamia". Käyttämällä kahta "aukeamaa" päällekkäin sain rasiosta sopivan tukevia.

 


Olen myös ommellut muutamia joululahjoja, kuten tämän pussukan.


Tai itseasiassa ompelin kaksi pussukkaa, ensimmäinen oli koeversio. Lahjaksi tekemääni tein keltakukkaisesta retrokankaasta myös vuorin, koeversiossa vuori on valkoista puuvillaa. Molempiin pussukoihin laitoin silitettävää tukikangasta kankaan vahvistamiseksi.Pussukoiden metallikehykset kiinnitin liimaamalla.

Olin vähän skeptinen sen suhteen, että kehykset pysyisivät paikoillaan pelkällä liimalla. Ensimmäistä versiota aikani testattuani totesin, että pysyyhän se.

Ompeluvaiheessa lisäsin yläreunan saumanvaroihin nyöriä, jolloin sain kehyksen väliin tulevista kohdista paksummat.

Olen käyttänyt tälläisiä kehyksiä kerran aiemminkin, silloin liimaamisen lisäksi myös puristin kehystä tiiviimmäksi. Sitä oli niin mahdottoman hankala saada tehtyä siististi, että mieluummin jätän jatkossa varasoinnit ja pihdeillä puristamiset suosiolla sikseen. 6 kommenttia:

 1. Ihanat pussukat. Tein itselleni penaalin ja liimasin kehyksen ensin kuumaliimalla ja tiivistin vielä sitten vähän vasaralla ja ei olis kannattanut :D kyllä se liima siinä riittää vallan mainiosti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou! :D Käytin nahkanpalaa pihtien välissä ja oikein varovasti yritin vielä vasarallakin naputtaa - mutta ei. En kerrassaan käsitä, miten jotkut onnistuvat siinä.

   Poista
 2. Rauhallisen kauniita paketteja.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit pikkupaketit<3 ja pussukat myös:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Jos vaan keksisin mihin rasioita käyttäisin, väsäisin niitä vielä pinon lisää :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)