torstai 28. elokuuta 2014

Pallero-huivi

Mulla ei oikeastaan ole mitään intoa ostella kenkiä tai laukkuja ennenkuin pakon edessä. Mutta huivit, ne on mun juttu. Niitä on oltava joka vuodenajalle ja mieluusti useampikin, niillä kun saa tylsiin vaatteisiin kivaa vaihtelua.

Viimeaikojen suosikikseni on noussut  kevyt, kukkakuosinen tuubihuivi. Ajattelin, että samantyyppisiä kevyitä tuubeja olisi kiva olla muunkin värisinä. Käväisin Eurokankaassa tarkoituksenani ostaa sieltä jokin värikäs kangas uuteen huiviin.
Niin siinä kuitenkin kävi, että värikkäät olivatkin jotenkin liian värikkäitä ja musta-valkoisen sifongin kanssa tulin sieltä ulos.Huiviin tarvitsemani yksi metri maksoi 5,90 €, ei paha :)
Mallailin huiviin vielä valkoista pom pom- nauhaa reunoihin, mutta totesin että ehkä tässä kuosissa on kylliksi palleroita jo valmiiksi.

Ompelukoneen kanssa oli taas ongelmia, mutta purettuani yhden sauman kahdesti sain kuitenkin huivin ommelluksi.

 Ompelin 100 x 140 cm:n kokoisen palan pitkät sivut yhteen, valmis tuubi on siis kooltaan noin 73 x 98 cm ja sen saa kiepautettua kaulaan kaksinkerroin. Saumanvaroihin piisaisi varmaan vähemmänkin, mutta tämä mun ompele- pura- ja ompele uudelleen- tekniikkani vaati sen 2 cm.Kyltti on muuten yksi kesälomareissun ostoksistani Porvoosta. Mua on viime päivinä huvittanut tuo kyltti aivan erityisesti tämän  naamakirjassa kovasti kohutun jutun takia. Jutussa Hanna Sumari toteaa tekstien ja tähtien olevan  sisustuksessa nyt sooooooo last season, vuoden sisustusmoka ja nolous ja kehoittaapa jopa heittämään ne takkaan. En tiedä huvittiko mua enemmän tuo itse juttu vai se, miten moni tuntui vetäiseen siitä herneen nenäänsä. Koska en muutenkaan välitä sisustaa kotiani trendien mukaan, niin tuo kyltti kyllä jää tuohon, oli se kuinka sisustusmoka hyvänsä.Puikollakin on aika pliisuja värejä tällä hetkellä. Mutta nuo uudet, vihreät KnitPicksini, ne on ihan parhautta ♥

8 kommenttia:

 1. IHANA huivi. :) Ei tarvitse olla yhtään huono omatunto mustavalkoisesta... ;) Saako udella, omeplitko vain huivin yhteen 1 m leveäksi ja 1,4 (tai mikä se leveys nyt onkaan) pituiseksi tuubiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta- aina yhtä pirteä valinta :D Huivi on jo alkanut uhmata tuon vanhemman lempparini ykköstilaa.

   Ompelin 100 x 140 cm:n kokoisen sifongin pitkät sivut yhteen, valmis tuubi on siis kooltaan noin 73 x 98 cm ja sen saakiepautettua kaulaan kaksinkerroin. Saumanvaroihin piisaisi varmaan vähemmänkin, mutta tämä mun ompele- pura- ja ompele uudelleen- tekniikkani vaati sen 2 cm. Taidanpa muuten lisätä tämän tiedon tuohon itse postaukseen :)

   Poista
 2. Ihania kumpikin, sopis munkin tyyliin passelisti. Mullahan on kans aina huivi, kesäkuumallakin suojaamas olkapäitä ja niskaa. =) Ja noi puikot, oon niitä pidempään jo himoinnut. Ihanat värit ja jotenkin näyttää että myös käteen miellyttävät. Luisen kinnasneulan hommasin ja nyt yritän epätoivoisesti kääntää kinnasneula tekniikkaa vasurin aivoille tajuttavaksi.... Neulominen ja virkkaus kun ei oo se mun leipälaji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita puikkoja voin lämpimästi suositella. Toisenlaiset puiset puikkoni katkesivat ja bambuiset vääntyvät, nämä näyttävät kestävän ja on kyllä aivan ihanat käytössä.
   Kinnasneulatekniikkaa en ole koskaan ymmärtänyt, joskus olen koulukaverin monisteista vähän yrittänyt vilkuilla, mutta ei uponnut mun jakeluun :D Toivottavasti sulla sujuu paremmin. Ja sehän on vain hieno asia, että eri ihmisillä on kiinnostusta eri tekniikoihin. Neuloa osaa moni, kirjojen sitomisen hallitsevat aika harvat.

   Poista
 3. Tulin heti vastavierailulle tänne blogiisi ja täällähän on kaikkea kivaa! jäänkin seurailemaan, mitä jatkossa täällä näkyy. :) Täytyy joskus ajan kanssa selailla vanhempiakin postauksiasi. :)

  VastaaPoista
 4. Knit picksit on kyllä kivoja puikkoja! Heh mä sisustan kanssa mieleni mukaan, joten lähinnä huvittaa tuollaiset kirjoitukset! Kotiinsa saa laittaa mitä haluaa, kodin pitää olla asukkaidensa näköinen! Niin ja kivoja palloja! Ehkä ne korvaa tähdet sisustuksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä todella toivon, ettei kovin moni ole ottanut tuota juttua kovin vakavasti :D Asun ja pukeudun varmaan aina todella epämuodikkaasti, mutta ei se ole mun elämänlaatuani huonontanut :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)