tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kotimaan matkailua

Tehtiin miekkosen kanssa tänäkin vuonna kesälomareissu ihan vain koto-suomea kiertäen.
Tiistaina pakattiin teltta, kamat ja koira autoon ja ajeltiin Tammisaareen. Ihan vaan kun ei olla siellä koskaan käyty. Oli kyllä kaunis paikka.

Tammisaaresta yövyttyämme ajeltiin Hankoon, kierreltiin siellä päivä, yövyttiin leirintäalueella ja jatkettiin matkaa Fiskarsiin. Alkuperäinen suunnitelma oli ajella siitä päiväksi Hesaan, mutta mahdottoman helteen vuoksi todettiin, ettei Elsaa uskalla jättää hetkeksikään autoon yksin. Se ihmisvilinä ja yhdistettynä kuumaan keliin saattaisi olla tytsylle jo vähän turhan stressaavaa. Siispä passattiin pääkaupunki ja ajeltiin kohti Porvoota. Sellainen kiekkaus matkalla tehtiin, että pysähdyimme syömään Kasvihuoneilmiöön Nummessa.

Ruoka oli todella hyvää ja itse paikka aivan mieletön.
En edes yritä kuvailla sitä sanoin yhtään enempää. Kuviakin paikasta tuli otettua niin paljon että ne vaatisivat jo oman postauksensa.



Ja se Porvoo 

Jos voisin voisin valita asuinpaikkani työ- ja rahatilanteista välittämättä, muuttaisin tänne heti paikalla. Ja mun puolesta voitaisiin ottaa perinteeksi käydä Porvoossa vaikka joka kesä ja miksei vaikka joka joulukin.





Elsa oli kyllä hihnassa, vaikkei kuvassa siltä näytäkään.

Kävipä muuten yksi aika erikoinen tilanne. Kierrellessäni tyytyväisenä pitkin vanhaa kaupunkia, mies kävi ostamassa uuden laturin puhelimeen. Elsa oli hihnassa kiinni kaupan pihassa miehen asioidessa kaupassa ja kun mies oli palattuaan irrottamassa Elsan hihnaa, tempaisi koira itsensä irti ja juoksi siitä täysiä autolle. 

Elsahan on kovin paimenviettinen kaveri, se on aina vähän huolissaan kun sen kahdesta (Elsan mielestä täysin peräänkatsottavasta) ihmisestä koostuva lauma ei ole kasassa. Se on kuitenkin oivaltanut, että auto on se paikka mitä kannattaa paimentaa, sinne se lauma aina palaa ja kun sitä pitää herkeämättä silmällä, pääsee aina mukaan. Elsa ei ylipäänsä ole juuri kiinnostunut laumansa ulkopuolisista ihmisistä saatikka sitten toisista koirista, siksi se ryntäsi siis suoraan auton oven eteen istumaan ja heiluttamaan häntäänsä, että joskos sinne jo pääsisi.

Eräs vanhempi naishenkilö oli nähnyt Elsan juoksvan irti tuon muutaman kymmenen metrin matkan autolle. Mies oli kyllä koittanut selittää tämä olleen vahinko ja että koira on kyllä ihan hallinnassa, mutta tämä naishenkilö otti ja soitti paikalle poliisit. Poliisit!

Ymmärrän toki sen, että lain mukaan koira tulee olla kytkettynä ja että on paljon ihmisiä, jotka eivät koirista pidä tai pelkäävät niitä. Mutta silti, poliisit! 
Mutta ei siitä nyt sen enempää.



Kiertelin vanhassa kaupungissa monta tuntia kameran kanssa. (Kysyin aina luvan kuvien ottamiseen ja julkaisemiseen.)
Lelukauppa Riimikko on niin sympaattinen paikka, että siellä oli taas pakko poiketa. 
Eihän sitä onneksi otsassa lue, ettei meillä ole edes lapsia :D
Sieltä tarttui mukaan pari haaveilemaani mustavalkoista Tove Janssonin Muumi- printtiä ja hiuspanta, ihan omaan päähän.


Design Deli on toinen sellainen karkkikauppa, josta voisin kotiuttaa neille jotakuinkin kaiken.

Ja sisustuskauppoja...





Lifestyle- puoti Selected by Destiny oli sellainen paikka, josta en olisi malttanut lähteä pois ollenkaan. Jotenkin niin makee paikka!

 



Tästä putiikista olisin voinut samalla käynnillä uudistaa sekä koko vaatekaapin sisällön että kodin... Noh, vilkaisu kukkaroon palauttaa maan pinnalle. Mutta kyllä sieltä muutama ihana juttu kotiutui.

Ja sokerina pohjalla vielä TeeTee Shop. Täälläkin meinasi karata mopo käsistä.



Porvoossa kiertelyn jälkeen pohdittiin, vieläkö jatkettaisiin matkaa Hämeenlinnaan. Oma sänky vei voiton, joten lähdettiin ajaman kotia kohti. Matkalla pysähdyttiin vielä Riihimäellä Metsästysmuseossa. Lähinnä Miehen mieliksi, mutta täytyy tunnustaa että kyllä se ihan  näkemisen arvoinen paikka oli mullekin.

Kaikenkaikkiaan ihana ja onnistunut reissu oli :)


11 kommenttia:

  1. Fiksu Elsa :D vaan on mummeli ollut pikainen poliisiasiassa. Välillä tuntuu, että silloin kun poliisi oikeasti pitäisi kutsua paikalle ummistetaan silmät ja sitten näin...
    Meillä kans koiralainen on aina ensimmäisenä pyrkimässä autolle. Ettei vaan jäisi pois. Melkein aina lenkille lähtiessäkin käy istumassa auton vieressä, ett jos pääsisi sillä lähtemään...
    Kiva reissu teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihi, Elsa tekee monesti samaa! Ja varmuuden vuoksi vielä lenkin jälkeenkin vilkaisu autolle, että josko sittenkin... :D

      Poista
  2. Mukava kesäseikkailu! Kotimaassa matkailukin voi yllättää - ja useimmiten onneksi positiivisesti! Mekin piipahdimme tänä kesänä Porvoossa, ihana paikka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo taitaa olla aika suosittu reissukohde kesällä- enkä yhtään ihmettele :)

      Poista
  3. Ihana reissu ja poliisit varmaan suhtautui lähinnä huumorilla koko juttuun, luulisin... Itse yleensä hymyilen erittäin leveästi näille "vanne kiristää" jotain kohtaa-tyypeille, onneksi elämä ei oo niin kauheen vakavaa. Mä niin kans haluaisin tonne kasvihuoneilmiöön ja Porvooseen, en ole koskaan käynyt ja kuvista jo pääsi täysin tunnelmaan. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin lähtee uusiks vaikka heti ;) On se aika ihmeellistä miten jotkut jaksaa nipottaa, nähdä valittamista aina ja joka paikassa. Luulisi että käy elämä aika rankaksi sellaisella asenteella. No, Mies ei jäänyt poliisia odottamaan, vaikka sivukorvalla kuuli puhelun. Jälkikäteen kyllä harmitteli ettei jäänyt, olisi kuulemma niin halunnut nähdä mitä poliisit tästä suuresta rikoksesta olisivat sanoneet. Elsa kun on surusilmineen ja lärppäkorvineen ulkoisesti jotakuinkin yhtä hurja kuin vaalenpunainen My Little Pony :D

      Poista
  4. Porvoo on ihana paikka! Onneksi siellä asuu kummilapseni ja muita sukulaisia. Harvoin vaan tulee lähdettyä kaupungille, ja vanhaan Porvooseen. Hankossa haluaisin omistaa semmoisen huvilan sieltä rannalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo, sellainen huvila kelpais mullekkin ;) Tai vaikka edes ihan pienenpieni puutalo Porvoosta <3

      Poista
  5. Porvoo kuvia tulee minunkin blogiin pian, kävimme eilen ekaa kertaa siellä pyörimässä :) ihana paikka!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs tulla katsastamaan millaisia kuvakulmia sinä sieltä poimit :)

      Poista
  6. Heips! Tulin vastavierailulle blogiisi, ja ihanalta vaikuttaa! Jään heti lukijaksi sinulle.

    Tällainen kotimaan matkailu kesällä on niin kivaa :) Ja rakastan myös Porvoota <3. Suosittelen ehdottomasti, että kannattaa käydä myös jouluna! Varsinkin, jos olet yhtään jouluihmisiä. Me oltiin viime vuonna viikko ennen joulua Porvoossa, ja ah se oli ihana pieni jouluinen miniloma. Nyt mennään tänä vuonna uudelleen. Täältä voit katella kuvia, jos haluat kasvattaa jouluista Porvoo-kuumetta:
    http://byheini.blogspot.fi/2013/12/vanha-porvoo.html :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)