tiistai 7. toukokuuta 2013

Koreja trikookuteesta

Hitsit, kesähän alkaa ihan just! Lämmintä, valoisaa, aurinkoa, ruohoa, kukkia ja linnunlaulua, ooooh!  Mitähän naapurit ajattelisivat, jos pystyttäisin teltan tuonne kerrostalon takapihalle ja muuttaisin sinne hetkeksi? 

Varmaan soittaisivat poliisit. Eli jos pysyn nyt kuitenkin ihan nahoissani. Kohta se allergiakin taas kunnolla alkaa, sitten saatan olla jo ihan toista mieltä tämän kaiken ihanuudesta.

Kuvien siirto koneelta bloggeriin jotenkin tökki nyt ja pahasti.
Sain kuin sainkin siirrettyä oikein kaksi kuvaa, siihen on nyt tyytyminen.
 


Kummitytön huoneeseen virkkasin trikookuteista  säilytyskoreja.  Vaaleanpunainen kude on jo aiemmin korin muodossa ollutkin, se malli kuitenkin lörtsähti niin pahasti että purin koko touhun ja virkkasin tiiviimmän. Koukku oli kokoa 8, korin halkaisija on noin 29 cm ja korkeus 19 cm.

 Tämä pienempi puolestaan on tehty trikookuteen jämistä, useammasta pikku- pätkästä ja nyssykästä. Oli siinä vähän päättelemistä, mutta sainpahan jämätkin käytettyä. Kude oli melko paksua, kympin koukukulla virkkasin. Pikkukorin halkaisija on noin 19 cm ja korkeus 13 cm.

Molemmissa koreissa trikookude oli inhottavan epätasaista, jouduin tasaamaan paksuimmista kohdista kudetta saksilla ja leikkaamaan ohuimmat kohdat kokonaan pois, mikä tiesi tottakai vielä entistä enemmän päättelemistä. Mutta tulipahan tehtyä :)

10 kommenttia:

 1. Ihanat korit!Isojakin ovat.
  Kipeytyykö sulla käsi kudetta virkatessa?
  Juu,kevät on ihanaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä ranne ja sormetkin tahtovat kipeytyä, kun oikein innostuneena virkkaa menemään. Sitä varten on onneksi muita virkkauksia :)

   Poista
 2. Ihanan suloisen näköinen tuo vaaleanpunainen. Kauniin yläreunan olet siihen tehnyt, vähän erilainen. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vaaleanpunaisessa on ketjusilmukkakaaria kaksi kerrosta ja pinkissä nirkkoja.

   Poista
 3. Söpöt korit. Se joka keksi tehdä noita koreja sopisi saada jonkinlainen noupel(vai miten se kirjoitetaan hehe).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei olisi varmaan arvannut idean keksijä siitä tulevan näin suosittua.

   Poista
 4. Hauskoja koreja! Mikähän siinä on että kevät herättelee aina virkkausinnon? Miekin just pitkästä aikaa löysin itseni koukku ja trikookude käsissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä erikoinen juttu tässä keväässä, kun jotenkin se virkkuukoukku heti innostaa tarttumaan :)

   Poista
 5. Se on kyllä niin totta että keväällä aina tulee virkkailtua enemmän kuin talvella. Kauniita koreja! Mulla olis kanssa yksi kesken mut ei paljoo voi tehdä kerralla kun ranne menee niin kipeäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei parane liikaa innostua, mulle kävi taannoin niin, että onnessani virkkasin, lopulta ei taipunut ranne juuri yhtään ja ovea avaimella avatessa meinasin jäädä käytävälle :D

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)