tiistai 2. huhtikuuta 2013

Valkoista pitsiä

Virkattua pitsiä, nyplättyä pitsiä, konepitsiä. Pitkää, pätkää, ehjää, vähän rikkinäistäkin. Tahraisetkin voi hyödyntää, purkaantuneita korjata.

 
Tälle hamsterille kelpaa :)

 Kirpiksiltä on vuosien mittaan tullut kerättyä hyvä kokoelma.


Joskus täytyisi vielä malttaa käyttääkin näitä aarteitani.
 Vähän rikkinäinen,  paloista virkattu pitsi oli selvästi tarkoitettu tyynynpäälliseksi. Sauma oli keskellä, mutta päät auki ja hieman purkaantunut.

Lörpsähtäneen sisätyynyn pienensin päälliseen sopivaksi. Purkaantuneet kohdat korjasin ensin, sitten ompelin päät kiinni.


Nätti tyyny siitä tuli :) Käytössä kulmat ovat asettuneet, kuvissa vielä vähän kuinka sattuu.  Luonnonvalkoinen pellavatyyny näyttää kuvissa kyllä jotenkin ihan likaiselta puhtaanvalkoisen tyynyn vierellä. Pistetään se valotuksen piikkiin ;)

12 kommenttia:

 1. Pitsi on kyllä kaunista! Kiva idea laittaa lasipurkkiin näytille pitsinpalaset. Minullakin kaapissa odottaa pitkä pätkä vanhaa pitsiä sopivaa ideaa varten :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita pitsejä. Minullakin olisi mummoni virkkaamia pitsiliinoja uudelleen käyttä varten odottamassa. Saas nähdä milloin duunaan ne!!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit noi pitsit tuossa purkissa. Ja tyynynpäällinenkin näyttää hyvältä. :) Pitäspä taas itsekin värkkäillä jotakin omista pitsijemmoista..

  VastaaPoista
 4. ihania pitsejä. Itsekin niitä keräilen. Ja rakas anoppini kerää niitä minulle. Ja olen niitä kyllä käyttänytkin. Ne ovat vain niin uskomattoman kauniita.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia paljon, Laura, Sari, Sanna ja Ressu :) Minä pitsejäni hipuloin ja ihastelen, monenlaisia suunnitelmiakin niiden varalla olisi, kun vaan malttaisi käyttää. Sisälläni asuu pula-alan mummeli :D

  VastaaPoista
 6. Kauniita pitsejä kauniisti esille laitettuna.
  Kyselit ristipistomalleista :). Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ihan vaikka yhdellä värillä pellavakankalle, tulee tosi kivoja juttuja ja on kuule helppoa. Yksi hyvä kirja on Kirjo punaista, valkoista, sinistä. Siinä on paljon kivoja ja pieniä malleja joista voi aloitella. Sokokselta ostin joskus alesta omani,
  Emmulista tilaan kankaita yms, käy siellä kurkkimassa :) (emmuli.fi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari hyvistä vinkeistä :) Innostus on suuri, varmaan blogistasi olen sellaisen tartunann saanut. Ihan pikkuisen olen joskus pistellyt, lähinnä kortteja ja sellaista hyvin pientä. Tuo kyseinen kirja itse asiassa multa löytyykin, taidanpa pellavanväristä aidaa etsiä ja kurkkia tuota nettikauppaa :)

   Poista
 7. Hyvä idea laittaa pitsit purkkiin, omat ovat ryppyisinä ompelutarvikelaatikon pohjalla, pitsiparat... Ja kiitos kivasta ja kauniista blogista, löysin tänne vasta tänään, ajatella!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, kiva kun löysit! Itse olin aivan innoissani löydettyäni blogisi :)

   Poista
 8. Sulla on taitoja! Mä menisin pitsin edessä paniikkiin, vaikka pitsistä pidänkin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)