perjantai 18. tammikuuta 2013

Valmista ja keskeneräistä

Mua on muistettu useammalla mukavalla tunnustuksella ja haasteella. Kiitos! En kuitenkaan ole paneutunut niihin ihan vielä.

Nyt on nimittäin kova hinku neuloa, virkata, näprätä ja jopa ommella, täytyy antaa mennä silloin kun ispis iskee. Jopa muutaman keskeneräiseksi jääneen työn olen nykertänyt valmiiksi.
 

Kirjoneuleet ovat niin kauniita, sen lajin haluaisin oppia. Tämä harmaa pipo on kesken vielä, ja sen verran hidas olen tässä lajissa että saattaapi kulua vielä hyvä tovi tämän kanssa.




Pinkin pipon neuloin kummityttöä ajatellen, mutta näyttää pahasti siltä että tästä tulikin liian suuri.

Lanka on Novitan Woolia, sitä kului noin 1,5 kerää. Puikot 4mm ja 4, 5 mm.
Sovelsin pipon Novitan Talvi 2010- lehden mallista 63.



Kauan sitten japanista tilaamani maatuskakankaan jämäpalasesta ompelin vetoketjupussukan.

Kuulostaa helpolta ja onhan se, jos osaa, mutta mä väsäsin tuota yhtä pikku- pussukkaani monen monta tuntia. Tuo vetoketjun ompelu ei vaan meinaa käydä mun järkeeni :D

Maatuskakankaan taakse silitin tukikankaan ja vuoritin pussukan tavallisella valkoisella lakanakankaalla. Tein pussukasta niin ison kuin palasesta sai, koko valmiina on noin 13,5 x 18,5 cm.



Pienestä palasta Tilda- kangasta sain uuden neulatyynyn. Ripustuslenkistä sen saa ripustettua ompelukoneeseen, on sitten hyvässä tallessa ja käden ulottuvilla.



Tuo kuvien taustallakin näkyvä pieni räsäri on kahden euron löytö Tiimarin alelaarista. Ajattelin sitä ensin Elsalle alustaksi, mutta se saikin ainakin väliaikaisen pestin suojata ja pehmustaa keittiön vanhaa puupenkkiä.

Kahdesta olisi saanut ommeltua hauskan lattiatyynyn. Täytyy varmaan lähteä katsomaan, vieläkö niitä olisi :)

Mukavaa viikonloppua!

17 kommenttia:

  1. Voi sinua ahkeroijaa :) Aivan upeita juttuja! Itseltäni tosiaan tuo ompelu- ja neulossormi uupuu vallan kokonaan, ei ole siis edes keskellä kämmentä ;D

    VastaaPoista
  2. Ihania tekeleita. Mua kiinnostaisi kanssa tuo kirjoneuleen tekeminen mutta vahan janskattaa. Keraan siis rohkeutta. Olen viime kevaana (jos oikein muistan) tehnyt vetskaripussukoita. Niita tarvittaisiin lisaakin. Nyt vaan tarvittais se inspis. Aiti lahtee parin viikon paasta pois eli pitais maksimoida taa ompeluaika nyt kun on tyttojen viihdyttaja. ;)

    VastaaPoista
  3. Voi,miten hienoja töitä sulla siellä!!
    En ymmärrä vetoketjujen saatikka koko ompelukoneen päälle mitään..Ihailen suuresti moista taitoa!
    Iso lattiatyyny räsymatoista olis kyllä aika ihana :)

    VastaaPoista
  4. Minä myös olen tilaillu noita japanilaiskankaita lähinnä saksasta. Ihania ja mukava työstää. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  5. Kauniita käsitöitä kerrassaan!

    VastaaPoista
  6. Kaunista olet neulonut ja ommellut. Pinkki väri on kyllä ihanaa. Ja hei, ei se kirjoneulonta vaikeeta ole, kunhan siihen oikein perehtyy ja sitä on tosi mukava tehdä ja kun innostuu vielä itsekkin ideoimaan niin johan alkaa syntyä :)Rohkeesti vaan, taitavat kädet kyllä osaa !!

    VastaaPoista
  7. Silloin kun inspis iskee ei käsityön tekijää pitele mikään. Mulla on myös nyt sama fiilis. Ihania juttuja olet saanut tehtyä.

    VastaaPoista
  8. Ihania juttuja olet taas tehnyt. Sulla taitaa olla oikein vauhtipäällä kun noin paljon kaikkea on valmistunut!

    Mä olen opetellut tänä syksynä tekeen kirjoneuleita. Onneksi löytyy kivoja ohjeita ja myös helppoja kivoja ohjeita joilla on kiva harjoitella =) Ja niin ihana pussukka <3

    VastaaPoista
  9. Kiitos, rakkaat, ihanista kommenteistanne <3

    VastaaPoista
  10. Kivat värit matossa! Vähän pelottaa vaan sen puolesta, näyttää olevan niin löysään lyöty että ei varmaan kestä käyttöä mattona kuten kunnolliset, tiukat serkkunsa. Taattua tiimarilaatua, toivottavasti ei hajoa heti.

    Suloisen harmaa kirjoneule ja ihanan paksu lanka, jään odottelemaan valmistumista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä luulen kans ettei noin löyhä kudos varsinaisessa mattokäytössä ainakaan kestäisi, tuossa penkillä isuinalusena tai koiranpetinä ehkä, kun ei joudu kovaan kulutukseen. Jos tuon pesukoneeseen laittaisi, niin takaisin tulisi luultavasti pelkkä mytty kuteenpätkiä :D

      Poista
    2. Nyt minä uskallan sanoa tämän: olen samaa mieltä kanssasi.

      Poista
  11. taas niin ihania käsitöitä. AAHHH!!!

    VastaaPoista
  12. Sut on haastettu mukaan kahdeksan satunnaisen faktan haasteeseen mun blogissa! :)

    VastaaPoista
  13. Kivoja projekteja :) Sormet syyhyävät kutomisen pariin, viimeisesta kutomisjutusta onkin aikaa. Mukavaa sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)