lauantai 4. elokuuta 2012

Ruususen uudet vaatteetPitkän aikaa pisti silmään olkkarin nurkassa majailevan, Ruususeksi kutsumani kiinanruusun  ruukku, tai oikeastaan siihen päälle virkkaamani vaalean sini- vihreä kori. Ei muuten, mutta kun se väri. Se värikin on sinällään ihan kaunis, toisin sanoen vika oli siis siinä, kun se ei ollut valkoinen.
Korin virkkasin silloin, kun mies asusteli vielä Ruususen kanssa kaksin sekalaisen kaikkivärisessä poikamiesboxissaan ja sinne se sopi silloin ihan hyvin.

 

Tässä kuvassa näkyy Ruususen nykyinen olemus, ei ole kasvi- parka enää niin karun näköinen kuin silloin, kun pistettiin hynttyyt yhteen ja mies luovutti ilman sen suurempia napinoita kasvin huoltajuuden minulle.
Mitä nyt keväällä mies koki suurena järkytyksenä sen, kun Ruusunen joutuikin katkaisuhoitoon.


Ruukun päälle virkkasin matonkuteesta uuden korin. Tuttuun tapaan ensin kiinteitä silmukoita ja pienenä lisänä yläreunan koristeeksi pitsireunus. Yläkanttiin valitusta koukusta (10mm) huolimatta korin pinnasta tuli niin tiukkaa, että toisinpäin käännettynä koria voisi käyttää vaikka rumpuna. Mutta se  istui ruukun päälle kuin valettu.Ruusunen sai pari seuralaista lisää, kun Honkkarista löysin kauan kaipaamani oliivipuun. En ole ollenkaan varma, osaanko hoitaa tätä oikein, olen ymmärtänyt ettei olivipuun hoitaminen menestyksekkäästi täällä suomen oloissa ole kovin yksinkertaista. Vinkkejä otetaan vastaan! :)
Otin samantien kaksi, jos vaikka edes toinen pysyisi hengissä.
Nämäkin saavat uudet ruukut heti, kun löydän mieleiset.


Olkkarissa vaihtelin vähän tyynyjä ja käänsin sohvanpällä olevan GG.n peitteen ruutupuoli ylöspäin, eli vähän vaihtelua pienellä jutuilla.


Että kelpaa taas Elsankin lötkötellä :)

6 kommenttia:

 1. Voi tuota Elsaa -onnellinen koira♥ Kaunis suojus Ruususella! Tuo mittanauhatyynyliina on hieno -niinkuin muutkin, mutta varsin erikoinen juuri se. Kaunis oliivipuukin -vinkkejä hoitoon en osaa antaa, olen vain luonnossa (Israelissa ja Kreikassa) niitä ihaillut. Eli ehkä voisi ajatella että lämmin, kostea, aurinkoinen ympäristö on niille hyväksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Henna :)
  Elsa osaa kyllä ottaa elämästä kaiken nautinnon irti. Tänäkin aamuna kun nousin, kuului vielä rapinaa (Elsa juoksee unissaan) sängynalta. Sillä on oma petikin makkarissa, mutta ilmeisesti mahdollisimman lähellä mammaa on sängynalusta, joten sinnehän se käpertyy.
  Päivisin lempipaikka on tietty tuossa sohvalla, siellä on kiva rötköttää mitä merkillisimmissä asennoissa :D

  VastaaPoista
 3. Elsa on kyllä IHANA! Toivon näkeväni hänet joskus.
  Terv. Raili.
  ps. Ota mukaan kotoilemaan...

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi sinulla, ja ihania käsityö juttuja. Tätä jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
 5. Elsa is lovely. But so is that plant.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)