perjantai 8. tammikuuta 2010

Pienen pientä

En ole oikein koskaan harrastanut suuria uudenvuodenlupauksia. En tänänkään vuonna, asetin kuitenkin itselleni yhden tavoitteen. Käsitöitä saisi valmistua enemmänvkuin viime vuonna , siis nimenomaan valmistua.  Olen sellainen tekijä, joka neuloo päivästä toiseen mutta usein  kunnianhimo ei riitäkkään saamaan työtä koskaan valmiiksi ja työ päätyy purkuun tai kaappiin X. Jos yrittäisin ottaa vähän rennommin, olla vähemmän ankara. Neuloa enemmän valmiiksi, höyryttää ja katsoa sitten uudelleen. Tämä on haaste itselleni, ja kirjoitan sen tänne niin etten pääse unohtamaan sitä.

On siellä päässä vielä jotain muutakin kuin sahanpurua. Olin loppiaisena kotona käymässä ja muistin tuoda kameran johdon.

Olen käyttänyt tilaisuutta hyväkseni ja neulonut ystävän pienelle myssyjen lisäksi muutakin pientä ja söpöä. Kysyin olisiko jollekkin tarvetta ja villasukkia ei kuulemma vielä ollut.
Elämäni ensimmäiset neulotut villasukat.Ja heti perään seuraavat. Poikkesin ohjeesta sen verran, että neuloin 1o 1n- joustimen sijaan 2o 2n- joustinta.Ja kun vauhtiin pääsin, neuloin vielä tossut.

Sukat on neulottu tällä samalla ohjeella. Ohje on hyvin selkeä, sen ansiosta pääsin helposti jyvälle. Jostain syystä olen kuvitellut, että kantapään neulominen olisi ylivoimaisen monimutkaista, mutta ohjeessa sekin oli kerrottu niin, ettei se tuottanut suurempaa päänvaivaa. (Olisikohan tälläinen asenne syntynyt yläasteen käsityötunnilla, kun sukan neulominen ei niin kiinnostanut ja se ensimmäinenkin sukka jäi kesken.)

Tossujen ohje on Novitan, lehdestä kevät 2008.

Puikot kaikissa 3mm:n bambut.
Vihreät sukat ovat Novitan Woolia, mielestäni niin ihana väri, itku kun sitäkään ei enää valmisteta.
Valkoinen lanka sukissa ja tossuissa on Novitan Nallea, sitä "vanhaa", jota sai reiluissa kerissä.

En nosta nyt asiasta tämän suurempaa meteliä, toteampa vain että olen aika pettynyt tähän Novitan toimintaan. Kaikki varmaan tietävät, mitä tarkoitan. Novitan baktuskin. Pah.

4 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida, että aivan ihanat tossut! :)

  VastaaPoista
 2. No, ei uskoisi että ensimmäisiä sukkia tikuttelit, on niin siistiä ja kaunista työtä! Somat on sukat ja tossutkin :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä uudenvuoden tavoite, voisin tavoitella samaa :)

  Söpöjä sukkia ja tossuja!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)