maanantai 12. joulukuuta 2016

Pienesti jouluaAjatukset ovat sattuneesta syystä suuntautuneet juuri nyt aivan muualle kuin jouluvalmisteluihin, mutta koska odottavan aika tuntuu nyt olevan todella pitkä, niin edes vähäsen jotain jouluisaa laitoin kotiin mielen piristykseksi.


Tämä joulu tulee olemaan  kaikin tavoin hyvin erilainen kuin  ennen. Se suurin muutos antaa edelleen odotuttaa itseään, mutta on tässä ollut muutakin.


 Koiramme Elsa on ontunut ajoittain toista jalkaansa ja ensimmäisellä eläinlääkärireissulla selvisi vain, että jotain häikkää röntgenkuvissa on, pahimmassa tapauksessa luusyöpä. Tätä pahinta vaihtoehtoa en oikeastaan pystynyt edes ajattelemaan, jotenkin suljin sen vain pois mielestäni kunnes saisimme jotain varmempaa tietoa.
Täytyi varata aika ortopediaan erikoistuneelle eläinlääkärille 160 kilometrin päähän. Aika saatiin samalle päivälle, kun vauvalla oli laskettu aika.

Eläinlääkärireissu kannatti ja diagnoosi selvisi. Elsan jalka täytyy operoida, mutta pääasia on, että se saadaan kuntoon ja hengenvaaraa ei ole. Kyllä tälläiset kokemukset pistää kummasti asiat
asiat oikeisiin mittasuhteisiin.  Se, että joulukortit jäi tänä vuonna kokonaan lähettämättä ei haittaa enää ollenkaan. 
Me saadaan pitää tuo rakas ystävä ja se on tärkeintä. 

Mutta asiasta rasiaan.

Ostin Marimekon alesta soiron mustavalkoista Kuusikossa- kangasta tyynynpäällistä varten muistaakseni jo hyvissä ajoin ennen viime joulua.Kivojen kankaiden kanssa mulla tapaa vain kasvaa suorituspaineet liian korkeiksi: Kangas on muka niin hienoa, ettei sitä millään uskalla mennä leikkaamaan, jos meneekin pilalle.  Mutta eihän niistä kankaista mitään iloa kaapissa jemmattuna ole, jos niistä ei uskalla mitään ikinä tehdä. Uskaltauduin vihdoin saksimaan kankaan ja ihan hyvähän siitä tuli. Pelasin varmanpäälle ja harsin vetoketjun kiinni ennen ompelemista ja hommahan sujui paljon helpommin tällä tavalla.5 kommenttia:

 1. Ihanaa että Elsa saadaan kuntoon! Eläinystävät kyllä ovat niin tärkeitä, perheenjäseniä ja rakkaita.
  Välillä tuntuu että onko se oikein tarkoituksellista, että jotain vastoinkäymisiä pitää tapahtua muistaakseen etteivät pikkuasiat ole maatakaatavia juttuja

  Mulla on myös sama juttu, etten meinaa raaskia saksia ihania kankaita! Kaunis tuo kuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kyllä sitä hetken taas muistaa ja osaa olla kiitollinen kaikesta näiden vastoinkäymisten jälkeen.

   Poista
 2. Jokohan odotus on palkittu ja olette saaneet uuden perheenjäsenen kotiin? Hyvää kannattaa odottaa, sanotaan, ja onhan tuota jännitystä ollut tarpeeksi muutenkin. Ihanaa, että Elsa tulee kuntoon, voimia operaatioon ja kuntoutukseen.

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulun aikaa teille! Ja stemppiä Elsalle tulevaan!

  VastaaPoista
 4. Minullakin jäi joulukortit tänä vuonna lähettämättä, samankaltaisesta, mutta surullisemmasta syystä.

  Onnea nyytintäydeltä matkaan, tulevaan ja olevaan!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)