perjantai 19. helmikuuta 2016

Täti- vihreän talvitamineet


Olisikohan se ollut 2009, kun Strikkelisen Baktus- huivi aiheutti varsinaisen buumin, niitä neuloi  silloin kaikki. Minäkin neuloin  muutaman lahjaksi ja ajatus oli neuloa moinen vielä ihan itsellenikin. Eihän siitä tuumasta toteutukseen mennytkään kuin seitsemän vuotta.

Ravelryyn neulottuja baktuksia on tällä hetkellä merkittynä 9977 kappaletta.  Oivallinen telkkarineule, mukava sekä nauloa että käyttää. Halusin huivistani pitkän ja pitkän onneksi sainkin, vaikka lankaa oli vähän hintsusti.
 

Ittelle tehtyjen  päällepantavien kanssa on aina se dilemma, että kuinka ne sitten tänne kuvaisi.
  
Yritin ensin  kuvata huivin itse omassa kaulassani peilin kautta. Eihän siitä oikein mitään tullut, oli pyydettävä miestä apuun.


 Itse en ole elementissäni kameran edessä eikä mies sen takana.  Tämän yhtälön huomioiden yllä olevaa kuvaa voidaan pitää kerrassaan onnistuneena.  Vaikkakin taidan siinä olla vasta tälläämässä pipoa päähäni, mutta ei anneta sen nyt häiritä.

Niin ja se pipo. Sen neuloin jo syksyllä, kun vihreää oli saatava. Se on ollut käytössä koko talven, muttei ole venunut eikä vanunut lainkaan. 


 Huiviin neuloin kaikki rakkaudella hillotut Novitan Purot mitä oli, yhteenä 190 grammaa väreissä Lehto ja Metsä. Puikot oli kutoset.

Pipon lankana on puolestaan kirpparilta löytämääni Schachenmayr momottan Manifestoa. Vihreät napit ovat niin ikään kirpparilta.  Malli on Garnstudio Dropsin, puikot joustimessa 4,5 mm ja muutoin 5 mm.
 12 kommenttia:

 1. Voi miten sielunkaimat sammalasusteet!

  VastaaPoista
 2. Kauniit asusteet, sopivat kyllä todella hyvin yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuovat kivasti piristystä tylsän mustaan talvitakkiini. Setistä puuttuu vielä aivan selvästi lapaset.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Huivi on osoittautunut toisinaan vähän liian paksuksi ja kuumaksi, mutta pipo on onneksi passeli joka kelillä :)

   Poista
 4. Hyvät kuvathan nuo on ja nätit vihreät tamineet sopivat tätille:) todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ihastukseni vihreään ei ota hellittääkseen.

   Poista
 5. Kauniit tamineet! Miulla tahtoo baktusta neuloessa käydä niin, että posottelen menemään automaatilla ja jää lisäykset/kavennukset reunassa tekemättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kävisi samoin ilman silmukkamerkkejä, joilla merkkaan lisäysken tai kavennuksen paikan. Ja raitojen kanssa sen muisti ilmankin, toisen värin kohdalla aina lisäys/kavennus, toisella ei :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)