tiistai 30. kesäkuuta 2015

Tapetin pohdintaa

Ritva Kronlund: KirsikkapuuLukko
Kuvat: http://www.tapettitehdas.fi/
Olen vuosia ajatellut, että sitten kun meillä on oma koti, niin seinät tapetoidaan perinnetapetein, ainakin Ritva Krondlundin kirsikkapuuta ja harmaapohjaista Lukkoa.

Silloin tosin haaveilin, että se koti tulisi olemaan vanha, mieluiten hirsirunkoinen talo. 
Tämä talo on rakennettu 80- luvun puolivälissä ja kaikenlisäksi tämä ei ole edes puutalo. Ei ole tarkoitus kuulostaa katkeralta, sitä en suinkaan ole. Vaan ne suunnitelmat, niillä nyt vain on tapana muuttua, niin se elämä vain menee.

Ja nyt makkarin tapettia pohtiessani  nuo edellä mainitsemani tapetit ei tunnukaan oikealta tänne.
Mielessä on jotain ihan muuta.


Esimmäisenä tapetoidaan siis makkari, koska kuten kuvasta vähän näkyykin, tapetista on lähtenyt väri luultavasti siitä kohtaa, missä edellistenkin asukkaiden sänky on ollut. Läntti on todellisuudessa vielä suurempi kuin mitä kuva antaa ilmi.

Makkariin tarvitsisi tehdä muitakin hankintoja, olemme nimittäin viitisen vuotta nukkuneet rikkinäisessä sängyssä (Vähän lautaa alle ja kyllä se kasassa pysyy- tyylillä korjattu)  ja ehkä nyt olisi jo vihdoin aika hankkia uusi :D Myös vaatekaapit täytyy hankkia. 

Mutta takaisin tapetteihin.

Cole & Sonin Parsley olis aika upea.

http://wallvision.s3.amazonaws.com/66-7046_q1.jpg
 Kuva: http://www.cole-and-son.com/en/collection-new-contemporary/wallpaper-66/7046/


Tai saman valmistajan Woods.


Kuva: http://www.cole-and-son.com/en/collection-new-contemporary-two/wallpaper-69/12147/

Näissä kahdessa jälkimmäisessä on molemmissa se vika, että ovat aika tyyriitä. Tapetti tulisi makkariin vain yhdelle seinälle, muut seinät tapetoidaan yksivärillä valkoisella.
Paljon, paljon muitakin vaihtoehtoja olen pyöritellyt, mutta tällä hetkellä "jatkoon" ovat päässeet Woods ja Lukko. Keskenään melkoisen eri tyyliset tapetit siis. Mutta kumpaa? Vai sittenkin jotain ihan muuta? Aivan liikaa hyviä vaihtoehtoja! 

6 kommenttia:

 1. Woods näyttää tosi hyvältä:) Ihanaa seurata uuden kodin remppasuunnitelmia. Joskus mietin miltä tuntuisi rempata omaa kotia Suomessa. Se tuntuu jo ajatuksena hyvin erilaiselta projektilta kuin täällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woods kyllä houkuttelee kovin. Mun mielestä taas on niin mielenkiintoista seurata, miten siellä Californiassa :)

   Poista
 2. Mä rakastan tuota Parsleyta, ihana ja itsekin oon jättänyt väliin just sen hinnan takia.(Ehkä sitten joskus) :) Kannattaa kierrellä kaikki mahdolliset rakennustarvikeliikkeet, me saatiin kivat paperitapetit ihan pilkkahinnalla kun osuttiin oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsley olis upea, mutta ukko ei tykännyt siitä yhtään :/
   Hyvä vinkki! Hih, meidän "migreenihuoneeseen" löysinkin kaksi rullaa oikein passelia Boråstapeterin tapettia, yhteensä 10 e :)

   Poista
 3. Tapetoinnissa on mielestäni kaikkein vaikeinta se oikean valitseminen. On ihanaa pyöritellä vaihtoehtoja mielessään, mutta kun sitten pitäisi valita se yksi, se on yllättävän vaikeaa. Haaveet elävät ja täsmentyvät, raamit niiden ympärillä muuttuvat. Olen ihan varma, että päädytte parhaaseen mahdolliseen vaihtoehtoon. Ja vaikka kyse onkin isosta asiasta, tapetin voi aina vaihtaa, se ei ole loppuelämää koskeva päätös. Tsemppiä valintoihin ja työn iloa remppahommiin!

  VastaaPoista
 4. Ehkä tuo Lukko on perinteisempänä enemmän juuri hirsitaloon istuva malli. Itsekin rakastan Woods-tapettia. Oman keittiörempan yhteydessä harkitsin ja laskeskelin kovasti, että raatsisiko sitten millään. Ei raatsinut, halvempi vaihtoehto tuli valituksi, mutta keksin tavan saada Woodskin mukaan....
  http://www.vintagentti.blogspot.fi/2015/07/arkistosta-arjen-iloksi.html

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)