tiistai 21. tammikuuta 2014

Vaihteeksi tossuja


Isä sai joululahjaksi uudet huopatossut, sillä viime vuotiset olivat jo kuluneet puhki. Olivat siis selvästi olleet mieleiset :) Ratkesipa samalla se jokavuotinen ongelma, mitä antaa isälle lahjaksi. Aina uusi huopatossu-pari puhkikulutettujen tilalle.

Tein tuohon vanhaan tuttuun suosikkiohjeeseeni tällä kertaa pieniä muutoksia lisäämällä tossuihin varret. Loin silmukoita ohjeen 48:n sijaan 52 ja neuloin 1 o, 1 n- joustinta 25 krs. Joustin-varren jälkeen vaihdoin sileään neuleeseen ja kavensin 4 s. pois. Sitten jatkoin neulomista ohjeen mukaan kantalapusta alkaen.Neuloin uudet tossut myös itselleni.
Ohje on Novitan sukkalehdestä, lankana Isoveli ja puikot vitosen.Varsinkin näiden pitsinauhojen kanssa näistä tulee väkisin mieleen isot vauvantossut. Mutta hyvät ovat jalassa, sopivan napakat.

 Tossuni ovat olleet jo ahkerassa käytössä ja teippiharjauksesta huolimatta näemmä edelleen koirankarvassa. Huohhh.

8 kommenttia:

 1. Oih ihanat tossut olet itsellesi neulonut! Niin söpöt! Onneksi itselläkin on tuo sukkalehti tallessa jos vaikka tämä malli pääsisi puikoille itselläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mullakin tossut odottelivat toteutusta pitkään, jotenkin sitä kaikki itselle neulottavat jutut jää aina odottelemaan, mutta joulun jälkeen on sopivaa aikaa toteuttaa niitä.

   Poista
 2. Kivoja tossuja! Näillä pakkasilla minäkin kaipaisin jalkaani tuollaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tossut mahtuivat lenkki- kenkieni alle, ei muuten palele jalat enää :)

   Poista
 3. Onpa söpöt on nuo sun omat tossut! Tuo pitsi tekee niistä minusta enempi naiselliset kuin vauvamaiset, ihanat tossut, ja koirankarvalisähän niissä vaan lämmittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihi, koirankarva- pohjalliset :D Nuo pitsinauhat on nyt tällä hetkellä sellainen juttu, että niitä on tungettava joka puolelle. Taidan laittaa seuraaviin villasukkiinkin rusetit :)

   Poista
 4. Oikein suloisia tossuja. Nuo huovutetut jo teinkin mutta nuo toiset alkoi kiinnostaa, niin kaunis on sun toteutus!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)