perjantai 19. heinäkuuta 2013

Jakkaran uusi ilme

Kirppikseltä löysin parilla eurolla teollisuushenkisen, metallijalkaisen jakkaran. Ruskealla, repsahtaneella tekonahkapäällisellä ruma kuin mikä, mutta juuri tarkoitukseeni sopiva.Kipaisin hakemassa tummanharmaata ontelokudetta ja kaivelin kuteeseen sopivan 6mm:n virkkuukoukun esiin.


Seuraa innokasta virkkausta sivusilmällä telkkaria katsellen. 

Ensin virkataan  päällistä pikkuisen pienempi pyörylä ja sen ympärille pari kerrosta kiinteitä silmukoita ilman lisäyksiä. Sovitetaan. Todetaan juuri passeliksi. Virkataan vielä yksi kierros pylväitä ja päätellään langanpäät. Todetaan, ettei tätä mitään höyryttää tarvi. Sitten päällinen paikalleen ja kiristetään se vielä pujottamalla pätkä kudetta viimeisen kierroksen pylväisiin, joka toisen yli ja joka toisen ali. Solmitaan ja ängetään kuteenpätkän päät päällisen alle piiloon, jotta ne myös saa avattua mikäli päällinen tarvitsee joskus irrottaa pesua varten. Siitähän tuli aika kiva :)
 

16 kommenttia:

 1. No todella kiva tulikin! Mullakin olisi pari metallijalkaista koulutuolia tuunausta odottamassa:) Tästä tuli taas uutta intoa projektin aloittamiseen!

  VastaaPoista
 2. Hieno ku mikä!!
  Kyllä kannatti! :)

  VastaaPoista
 3. Täydellinen! Pieni kateuden poikanen iski; tyttö juurikin pari päivää sitten toivoi saavansa baarijakkaran huoneeseensa, ja juuri tuollainen olisi ihanteellinen:)

  VastaaPoista
 4. Oi mikä muutos! Mahtava tuunaus! :)

  P.S. Blogissani on sinulle haaste! http://kultakutrijakarjut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hieno! Nuo metallisen kuluneet kohdat ja uuden päällisen väri sointuvat nätisti yhteen.

  VastaaPoista
 6. Voi että miten paljon piristittekään mua, ihanaiset <3 Ihan häkellyin näin monesta ihanasta kommentista. Kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Pelkkä päällinen sai noi kivan ilmeen muutoksen. Et kuule arvaa, kun mä näin samanlaisen tuolin mokkipaikan roskiksessa ja mieheni oli sitä mieltä, että mitä me tuolin rähjällä...äh, nyt harmittaa sillä olisi sittenkin pitänyt pelastaa se eikä kuunnella ukko kultaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun miekkonen se kyllä vähän huokaili ja silmiään pyöritteli kirppiksellä, kun tuolinrähjän löysin ja sen intoa puhkuen kotiin rehasin. On vaan poloisen täytynyt jo tottua että tämä harakka ei kerää kiiltävää, vaan kaikkea "ihanaa matskua" :)

   Poista
 8. Tulipas siitä tosi kiva!
  Rautakaupasta, "jalkaosastolta", saa pikkurahalla semmoisia muovisia tulppia tuonne tuolin jalkoihin niin ei naarmuuta lattiaa. Kannattaa mitata kaupoille lähtiessä putken läpimitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä, Tuija! Jakkaran jaloissa on pienet pehmusteet, mutta ne voisin kyllä vaihtaa uusiin.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)