sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pitsiä ja pellavaa
On  muutamia asioita, joihin olen niin pöhkönä, että niitä tulee kirppiksiltä lähes hamstrattua.
Muunmuassa vanhat, valkoiset tai luonnonväriset pellavakankaat sekä vaaleat, virkatut pitsit.


Rahin päällä on nyt niitä molempia.
Varavuoderahi on kirppikseltä, samoin tuo paksu pellavakangas, josta äitini ompeli siihen päällisen. (Joka on näemmä nyt vähän rutussa, kröhöm, anteeksi vaan.)

Talvella olen pitänyt rahin päällä harmaata lampaantaljaa. Kirppikseltä löysin viime viikolla tuon melko paksusta langasta virkatun, jämäkän mutta silti nätin valkoisen liinan. Kotona sitten päätin, että nyt lähtee lampaantalja kesäteloille ja pitsiliina pääsi sen tilalle. Vähän se on reilun kokoinen, mutta en siitä raaski alkaa palasia irrottamaankaan joten menee ihan hyvin näin.


Puna- musta valaisin olkkarin nurkassa paistaa vähän kaiken vaalean keskeltä, mutta se on miehelle rakas matkamuisto, joten paistakoot rauhassa.


Pienellä puujakkaralla on itselleni neulomat tossut, sillä samalla mun ihan lemppariohjeella tehty kuin aiemmat isälle neulomani. Ohje on siis Sweet things- blogin Annikan laatima.
Tossut odottelevat vielä jotain pientä koristusta. 


P.s. Virkkausringissä keräsin rohkeuteni ja pistin "Kevät- virkkuu"- tempauksen pystyyn. Toivottavasti rinkiläiset innostuvat mukaan.

23.3. - 31.5.2013

7 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen tuo pitsin ja pellavan yhdistelmä =) Minäkin olen pistänyt talvisia juttuja varastoon ja kaivanut kesäisempiä esiin...Tulisipa kesä pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä, ainakin mulle riittäis tää talvi tältä erää hyvin.

   Poista
 2. Mahtavaa kun sinä nuori ihminen osaat arvostaa noita virkattuja juttuja.
  Kyllä ne on arvokkaita ja arvo vaan nousee vuosien myötä.

  Voi kun minunkin lapseni jotain kotiinsa huolisivat. Valinnanvaraa nimittäin on :)
  Mukavaa Kiirastorstaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Minulla on todella vahva usko siihen, että käsitöiden arvostus tulee vielä kasvamaan nykyisestä. Jonkin verranhan se on kasvanutkin, mutta epäilen että joidenkin vuosien päästä käsinkudotut kankaat, virkatut pitsit ja muut käsintehdyt aarteet ovat niin kovaa huutoa, ettei niitä enää pilkkahintaan kirppikseltä löydykkään. (Siinähän minulle loistava tekosyy keräillä niitä kotiini nyt, kun niitä vielä löytyy ;)) Ja silloin kyllä ne sinunkin käsityösi menevät kuin kuumille kiville!

   Poista
 3. Laitoin sulle blogiini haasteen, koska olet tuommoinen taitava käsityöihminen :) Vastaile jos haluat :)

  VastaaPoista
 4. Älä hyvä nainen pienennä sitä! Se on just hyvä noin! Ja väritkin sointuu hyvin. Siis sen alla olevan kankaan ja ton pitsijutskan.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)