tiistai 19. helmikuuta 2013

Pieniä ihmeitä



Halusin yrittää talvehdittaa viimekesäiset pelargoniat. Tarvitaan viileä, valoisa ja kuiva paikka, huoneenlämpöä kylmempi mutta plussan puolella pitäisi pysyä.  Kylmä kuisti olisi tarkoitukseen erinomainen, vaan mistäs minä sellaisen, tänne kerrostalon viidenteen kerrokseen? 

Montaa vaihtoehtoa ei ollut, lasitetulla parvekkeella on ehdottomasti liian kylmä ja kellarissa liian pimeä. Valitsin liian pimeän.

Muutaman kerran kävin kellarissa kastelemassa, aika toivottomalta tilanne siellä näytti. Pari päivää sitten hain kukat sisälle. Ja mitä ihmettä:


Kuvassa  viime kesänä upeasti kukkinut mårbackani.
Neljä viidestä pelakasta osoittaa  jo elonmerkkejä, eli aika hyvin :)



 Olkkarissakin on uusi silmänilo.


Kauan haaveilemani Ebba Masalinin Voikukka- opetustaulu.
Tykkään! 

 Uusi sohva on aina vaan  haavelistalla, mutta kyllä tuo opetustaulukin kummasti piristi olkkarin ilmettä. 



16 kommenttia:

  1. Pieni ihme näyttää ihanalta, keväältä! Olen itse alkanut haaveilla pelargonioista, ja tästä taas lisää innostuin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin alkoi kummasti kevättää! Pelargonit ovat aika helppohoitoisia ja kiitollisia kukkia, suosittelen :)

      Poista
  2. Kiva, että talvetus onnistui! Minä olen talvettanut samoja pelakuita usean vuoden ja niistä ottanut pistokkaita. Tämä talvi koitui niiden kohtaloksi ja ne kuolivat. Nyt yritän kasvattaa ekaa kertaa uusia siemenestä alkaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Kerro sitten ihmeessä miten onnistuit siementen kanssa, sitäkin haluaisin joskus kokeilla.

      Poista
  3. Voi tuota kasvun ihmettä!Olen yrittänyt pari kertaa amaryllistä pitää hengissä seuraavalle vuodelle,mutta laihoin tuloksin :)
    Kaunis,kaunis koti sinulla ja nuo taulut ihanan persoonalliset!
    Uudet sohvat hankilistalla täälläkin.Ollut jo muutaman vuoden..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika :) Tämä koti on tälläinen sattumusten summa, kirppiksiltä ja vähän milloin mistäkin löydettyjä juttuja. Metallisesta sohvasängystä irtosi yksi "kiehkura" ja olen onnistunut repimään siihen jo useamman vaatteen, siksi uusi sohva olisi nyt paikallaan.

      Poista
  4. Hyvä Maija! Nyt sitten onkin aika vaihtaa niille pelakuille mullat, niin jaksavat lähtä oikein kasvamaan!!!!!!! Aurinkoisia talvipäiviä. t.Virpi kummi sormet mullassa, myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Virpi <3 Mårbackasta taidan saada useamman pistokkaan, nyt googlailen taas mitenkäs niiden kanssa tulisi menetellä :) Jos onnistun saamaan pistokkaat kasvamaan, saat siitä sitten kans.

      Poista
  5. Pelargonit ovat niin ihania! Olen hämmästyksekseni saanut ne, ihan vahingossa siis, talvehtimaan hyvin. Nuo opetustaulut ovat ihanat, mistä olet ne hommannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja on niin ihanaa seurata niiden kasvua. Hurjaa vauhtia puskee uutta lehteä.
      Opetustauluja olen etsinyt pitkään, tuon enemmän kärsineen peltokaalin löysi äitini joiltain markkinoilta ja voikukan ostin pitkällisen haaveilun jälkeen huutiksesta.

      Poista
  6. Ahaa, se siis voi onnistua! Kiitos vinkistä;) Ruusut oon terassiruusut on pysyny kellarissa hengissä(koputan puuta), mutta tuo pelargoniat taitaa olla vähän nirsompia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho,ota nyt tuostakin selvää;D

      Poista
    2. Hyvin sain selvää :) Voi, ruusuja täytyy saada kans! Niitä mulla ei koskaan ole vielä ollutkaan. Mahtaisikohan ne pärjätä parvekkeella?

      Poista
  7. Voi minä rakastan pelargonioita! Tosin tahtoisin, että olisi iso lasiveranta kuten mummullani, jossa niitä kasvattaa. Olen parina kesänä ostanut pienet pelargoniat, mutta ne eivät ole kasvaneet juuri. En ole osannut. Mutta tänä keväänä aivan taatusti ostan taas, ja toivon saavani ne kasvamaan kauniisti. Että voisin talvehdittaa. Ihanat opetustaulut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, täällä pienellä partsilla minäkin hypistelen ja nypin pelakoitani ja kuvittelen olevani jossain ihan muualla, vanhassa omakotitalossa, jossa olisi veranta... :D
      Kokeile vaan uudestaan, itse olen lannoittanut aika usein ja luulen että sillä ne ovat niin kukkineet.

      Poista
  8. Hienoa, että kukat selvisivät! Ja hienoja ovat taulusi, vaikka toinen onkin kärsineempi.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)