torstai 4. lokakuuta 2012

Vinttura naulakko

Olin taannoin kivalla kurssilla kansalaisopistolla, inspiroiduin ja sain monta juttua valmiiksikin.
Rautalankainen naulakko jäi keskeen, vääntelin sen tänään valmiiksi.Aika raskasta työstettävää tuo paksu rautalanka, ei meinannut  millään taipua tahtooni.
Siinä väännellessä mietin samalla itseäni, sitä ikävää puolta, jolle mikään ei kelpaa. Koskaan en ole kyllin hyvä, aina voi tehdä asiat paremmin. Pyrin täydellisyyteen sitä koskaan saavuttamatta. Koska en ole täydellinen, en ole mitään, ainoastaan huono ihan joka suhteen. 


Joskus on helpompaa, vaikka esimekiksi tämän blogin suhteen. Kirjoitan juttuja joita mielessä pyörii, haluan jakaa pieniä iloisia asioita. Kirjoitan ja postaan. Välillä taas kirjoitan, muokkaan ja lopulta poistan, jätän koko homman sikseen. Ahditun. Tunnen olevani huono ihminen, sillä kun en kerran koskaan voi kelvata itselleni, kuinka voisin koskaan kelvata yhtään mihinkään. Joksus en viitsi edes yrittää.

Nyt mielessäni nostin tämän "kissan pöydälle". Tiedän, tämä on loppuelämän pituinen projekti. Oppia riittämään itselleen, olemaan tyytyväinen vaikkei täydellisyyttä saavutakkaan. 

Takaisin siihen naulakkoon. Siitä tuli vähän epäsymmetrinen, sydänten lenkit evät ole keksenään samanlaiset ja reunojen kiekurat ovat ihan eri paria. Myös kohdat, josta liitin kappaleet toisiinsa, tuli vähän turhan paksut.

Päätin, että tämä menee silti seinälle. Olkoon se muistuttamassa siitä, että epätäydellinenkin voi olla kyllin hyvää.

15 kommenttia:

 1. Kylläpäs on sulla ollut mietittävää kun olet tehnyt naulakkoa (joka on muuten kertakaikkisen hieno!) Eka askel lienee se, että olet huomannut asian ja tahdot tehdä sille jotakin. :)

  VastaaPoista
 2. Oletpa toisaan tuumaillut rautalankaa väännellessä. Älä ole ankara itselle, häntä pystyyn:)
  Rapsutus Elsalle!

  Hienon naulakon teit, sopusuhtaisempi kuin omani.

  Terkuin vieruskaveri kursseilta

  VastaaPoista
 3. Tämä on kaunis. Mä olen oppinut ajttelemaan että kaiken ei tarvii olla ihan täydellistä ja se mikä itsestä on epäonnistunut voi jonkun toisen mielestä olla onnistunutta =)

  VastaaPoista
 4. Hienohan siitä tuli :)
  Mukavaa iltaa sinulle.
  -Erica-

  VastaaPoista
 5. Minusta naulakkosi on aivan ihastuttava! Joskus epasymmetrisyys on juuri se juttu ja tuohon naulakkoon se sopii kuin piste i:n paalle.

  VastaaPoista
 6. mieti asia niin, että tuo naulakko ei todellakaan olis noin ihana ja kaunis jos se olisi täysin symmetrinen. Se olisi vain..... tylsä.

  VastaaPoista
 7. Tunnistan tuon tunteen myös itsessäni. Mutta tuo naulakko on kyllä täydellinen juuri sellaisena kuin se nyt on!

  VastaaPoista
 8. Ette tiedäkään kuinka ilahduin näistä ihanista kommenteistanne :) Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös asetan aina itselleni liian korkeat tavoitteet, ei voi onnistua täydellisesti kun on aina rima liian korkealla... Blogi on tässä kyllä hiukan auttanut, saa kehuja asioista joita itse pitää aika tavallisina. =)

   Poista
 9. Pistäyidyin ja klikkasin itseni lukijaksi :) Ihan mahtava toi naulakko just TÄYDELLISEN epätäydellinen ;).

  VastaaPoista
 10. Kiitos Heidi, Mira ja Nina kommenteistanne. Ihanaa huomata uusia lukijoita, tulee aina hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis naulakko! Ja käsintehdyssä tuotteessa voikin näkyä kädenjälki :)

  VastaaPoista
 12. Naulakko on kaunis, ja ajatuksesi niin tuttuja itsellenikin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)