perjantai 15. kesäkuuta 2012

Perjantaina

Kesä ei ole mulle kesä ilman pelargoneja. Edelliskesäisille ei ollut kunnollista talvehtimispaikkaa, talven aikana jäätyivät  kylmässä ladossa joten täytyi hankkia uudet. Heti, kun kesäkukat saapuivat, aloin metsästää niitä haalean- vaaleanpunaisia, mitkä viime kesänä kukkivat niin upeasti. 

Tämä partsi ei ole ihan niin aurinkoinen, kun pikku- parvekkeeni edellisessä asunnossa. Mutta parveke on lasitettu. joten nyt minun ei tarvitse varjella kukkasiani vesisateelta. Pelakoita on nyt neljä, yksi tummempi pinkki, yksi melkein valkoinen ja kaksi näitä vaaleanpunaisia. Saatan hankkia vielä muutaman lisää, jos sitä mieleistäni lajiketta löydän. Kauniita nämäkin :) Näissä kuvissa on nyt ne kaksi keski- vaaleanpunaista, muut eivät ole vielä näin kauniin tuuheita.
Olen unohtanut kokonaan esitellä tämän melko uuden cd- kaappini:


(Nyt vasta huomasin, mikä levy tuolla toiseksi ylimmällä hyllyllä on jäänyt näkyviin. Jos joku saa kuvasta selvän ja tietää tai muistaa bändin, saa varmaan hyvät naurut... Eihän noita kaikkia teini- iän levyjä ole malttanut poiskaan laittaa :D )

Tuota vanhaa ikkunanpokaa olin säilönyt jo tovin, kunnes Mies teki hyllyn toiveideni mukaan ja nyt saatiin levyt säilöön tuonne lasin taakse. Vasemmalla on kaksi pientä saranaa ja ovi pysyy kiinni magneetilla. Isäni auttoi maalaamalla hyllyn ruiskulla, minäkun en ole koskaan sitä ruiskua käyttänyt. Ikkunpokalle riitti vain kunnon pesu, halusin jättää sen noin.  Miestä tosin häiristee tuon ikkunan kulmien retkottaminen ja haluaa laittaa kulmiin vielä kulmaraudat. Ja saahan ne laittaa, kunhan jäävät takapuolelle.


Mulla ei oikein ole mitään järkevää kerrottavaa, joten pistän taas perjantain kunniaksi Lillin kuvaterveisiä.
Sillä kun on välillä vähän vaikeaa, vanha kun on. On tuo kunnollisten laskeutumispaikkojen keksiminen  käynyt niin kovin vaikeaksi.Näyttihän se somalta tuossa metallilankakranssissa, mutta hieman kauhistuneena jouduin häätämään linnun siitä äkkiä  pois, ennenkun se saisi haavan itseensä. 


Tästähän Lilli otti kovasti itseensä, laskeutui korttitelineen päällä riippuvalle kyltille...

... Mutta sekin paikka paljastui pian huonoksi. Tästä Lilli sitten päätyi istumaan tuon kuvassa näkyvän kortin päälle, ja voihan sen arvata miten siinä kävi. Kortti taipui vaaka- asentoon, siitä pelastinkin linnun sormelleni. Siinä se istui sitten oikein tyytyväisenä, kunnes tajusi missä on. (Lillihän ei yleensä halua kädelle istumaan, ei sitten millään!) Mutta siitä olikin sitten onneksi jo mukavan lyhyt matka lentää häkkiin ja ottaa päälle kunnon tirsat.
On se niin raskasta vanhalle kävylle tälläinen seikkailu :D


Mukavaa viikonloppua kaikille! <3

5 kommenttia:

 1. Hauska tuo lintu kranssissa, visuaalisesti kutkuttava otos!

  VastaaPoista
 2. Ihana Lilli!! Ja niin valokuvauksellinen. Kaunis kukkakranssi myös, liekö äitisi käsialaa, vai sinun? Ja nuo pelargoniat, ne on kauneimpia kukkia mitä tiedän... Min
  ihmeekseni onnsituin talvettamaan ne perunakellarissa, mutta ovat niin pienellä alulla vasta, että ehkä syksyllä tuskin ehtivät kukkimaan. Noita hennon vaaleanpunaisia en meidän kukkaputiikeista löytänyt, vaikka etsin. Ja kiva cd-kaappi, tosi söpö!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Niina ja Henna :) Lilli on niin soma että sitä tulee aina kuvailtua paljon ja varsinkin näitä sen edesottamuksia on hauska yrittää ikuistaa. Yleensä tilanteet vaan menevät ohi, ennenkuin saan kameran käsiini, mutta joskus käy tuuri. Lisäksi Lilli innostuu aina kameran äänestä ja siksi yleensä katsookin kameraan niin nätisti. Tuon kranssin olen tehnyt itse, luulin että se olisi tarpeeksi kaukana lintuhäkeistä, Lilli kun yleensä ei kovin pitkälle lennä mutta olin väärässä.

  Pelargonit on munkin lemppareita, ja noita hennon värisiä ei täältäkään meinaa löytää mistään. Nuokin näytti vaaleammilta kuin mitä lopulta olivat, vielä kun löytyisi muutama vaaleampi noiden seuraksi. Äidin kanssa yritimme kukkia talvettaa, mutta tosiaan aika huonolla menestyksellä, harmi.

  VastaaPoista
 4. Hauska tarina ihanan värisestä linnusta! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)