maanantai 17. lokakuuta 2011

Pipoja

Inventaariota tehdessä innostuin viemään kaikki mulle ei niin sopivat pipot kirppikselle ja sain hyvän syyn neuloa uuden. Mulla ei ole ollut vuosiin juuri muita kun mustia vaatteita, mätsää tietysti silmänalusten kanssa kivasti mutta nyt tahdon jo vihdoin jotain muuta. 
En saanut yhtään hyvää kuvaa, tässä siis monta huonoa:
Ohje on Novitan syksy 2009- lehdestä, malli 23. En halunnut niin pitkää pipoa kun ohjeessa, joten neuloin alareunan  joustinta vain 4 cm ohjeen 8 cm:n sijaan.  Neuloin palmikkoakin aina kierroksen  enemmän ennen palmikonkiertoa, näin se on mun mielestä kivempi. Ajattelin että puran ja neulon kunnes saan sopivan pituisen, mutta  sainkin kerralla mieleisen.

Lanka on Novita Puro Luumupuu, noin 80g. (Ihana väri, miksi senkin piti jo poistua värikartasta?)
Puikot 4,5 ja 5 mm. Palmikoita on niin kiva neuloa, että pipon teki valmiiksi yhdessä hujauksessa.

Äiti tilasi samanlaisen, mutta toisesta väristä. Ja sitä väriähän ei sitten mistään meinaa enää löytyäkkään. Voi olla, että neulon  siskon joulupakettiin vielä yhden, vihreänsävyisenä.


Neuloin pipon myös K:lle.Hän vakuutti, ettei mikään lanka kutita, joten neuloin seiskaveikasta, kun sitä löytyi omasta takaa oikean värisenä, Mutta kas, se kutitti sittenkin. Olen huomannut, että seiskaveikka pehmenee pesussa, joten kehoitin pistämään pipon koneeseen. Jos se ei auta, niin ei se mitään, puretaan sitten ja neulotaan uusi. 


Kyllä on innokkaan näköinen toi malli mulla :)

Mies ei liioin oikein osannut päättää, että oliko se pipo sopiva vai sittenkin liian pitkä. Ota siitä sitten selvää.

Malli on Dropsilta, lankana siis Novitan 7 veljestä, noin 80g. ja puikot 4mm.  

2 kommenttia:

  1. Kaunis palmikkopipo, väri on tosi herkullinen, sopii sulle hyvin!
    Miehen pipo näyttää myös hyvältä..jos kutittelee, kannattaa liottaa huuhteluaineessa josko auttais tai sitten tilkka etikkaa veteen ja liottaa siinä, monesti se on todettu huuhteluainetta paremmaksi pehmittäjäksi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, noita konsteja täytyy kokeilla. En ole tuota etikkajippoa tiennytkään! Näin sitä taas oppi uutta tänäänkin :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)