keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Terveisiä Afrikasta!

 Lontoossa asuva hyvä ystäväni kertoi jo useita kuukausia sitten ihanan uutisen: He ovat kihlattunsa kanssa päättäneet mennä naimisiin. Sain kutsun häihin, mutta siinä oli vain yksi pieni juttu, häät nimittäin pidetään sulhasen kotimaassa Ghanassa.
Olen aina halunnut päästä Afrikkaan ja nyt siihen tarjoutui ainutkertainen tilaisuus. Ja olisihan se hirveää jos niin läheinen ystäväni menisi naimisiin ilman että pääsisin paikalle.
Sitten elelin muutamia kuukausia kukkaronnyörit hyvin, hyvin tiukalla. Viisumi, rokotukset ja malarianestolääkkeet lisäsivät kustannuksia. Saimme lennot kuitenkin sellaiseen hintaan, että pääsin kuin pääsinkin reissuun.
Halvimpaan lentoon sisältyi sekä mennessä että tullessa kolme koneenvaihtoa sekä yön yli odottelu Manchesterin lentokentällä. Raskaasta, yli vuorokauden matkustusrumbasta huolimatta voin kuitenkin sanoa, että oli se sen arvoista!

 Maisema Accrassa.

Käynti Accran ulkopuolella erään heimon kylässä oli melkoinen kokemus. Lapset olivat kummissaan, eivät he olleet ennen nähneet valkoista ihmistä.


Uteliaita silmäpareja riitti :)

Ihastuin tähän maahan todella. Ihmisten kiireetön ja iloinen elämänasenne tekivät suuren vaikutuksen.

Viikko meni niin nopeasti, olisin mielelläni jäänyt pidemmäksikin aikaa. Ehkä vielä joskus uudestaan!

3 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa hienolta ja jännittävältä reissulta!

    Ihastelin noita virkattuja ranteenlämmittimiä, kiva idea :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Reissu oli aivan mahtava, se oli jotain niin erilaista C: Ja siellä arvostamaan sähköä ja juoksevaa vettä ihan uudella tavalla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)