torstai 14. toukokuuta 2009

Keittiön kau(h/n)istus

Toinen toistaan hienompia neulottuja ja virkattuja tiskirättejä on esitelty ympäri blogistanian, niinpä meilläkin ollaan näköjään siirtymässä pikkuhiljaa kaupan räteistä neulottuihin.Tässä on ihan ensimmäinen rättini, se on neulottu 3,5 mm:n puikoilla merseroimattomasta puuvillalangasta. Langan olen ostanut kirpparilta eikä sen mukana ollut vyötettä, joten mulla ei ole tarkempia tietoja tästä langasta. Neuloin viiden silmukan ja kuuden kierroksen korinpohjaa, reunoissa sekä alussa ja lopussa neuloin ainaoikeaa.


Tämän ainaoikein neulottu rätti on vielä edellistäkin yksinkertaisempi, mutta lisäyksien takia ihan kiva neuloa. Aloitin kulmasta kolmella silmukalla, lisäsin aina jokaisen kierroksen alussa ensimmäisen ja toisen silmukan väliin uuden silmukan, kunnes kappale oli puolikkaan rätin kokoinen kolmio. Neuloin 3 kierrosta tavallisesti, sen jälkeen kavensin joka kierroksen alussa neulomalla yhden reunasilmukan oikein ja kaksi seuraavaa oikein yhteen. Mainio telkkarinkatsomis-neule.

Käyttämäni lanka oli joskus muinoin Anttilasta ostettua Violaa, merseroimatonta puuvillalankaa ja puikot 3mm.


Sininen linja jatkuu :D

Lanka on Novitan Bambua (68% bambu, 32% puuvilla) ja puikot 3,5 mm. Ja hienosta ohjeesta kiitos kuuluu Villilangalle.

Yhdestä kerästä saan varmasti vielä toisen samanlaisen, vaikka neuloinkin rätin vähän pitemmäksi kuin ohjeessa. Näitä teen varmasti lisää!

Kovin olivat sinisiä nämä rättini, ainakin kaksi jälkimmäistä aion antaa äidilleni. joka pitää sinisestä.

4 kommenttia:

  1. Sinulla on hauskannäköisiä tiskiliinoja. Olen itskin neulonut niitä myyjäisiin ja itsellänikin on käytössä kaksi liinaa. Ovat todella hyviä.

    VastaaPoista
  2. Kivoja tiskirättejä. Minä en ole vielä neulonut ensimmäistäkään, pelkään että muut tukehtuisivat nauruun jos luututkin olisi neulottuja:(

    VastaaPoista
  3. Ekaa kertaa tupsahdin blogiisi, hienoja juttuja olet tehnyt!!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)